tiistai 8. toukokuuta 2012

Töisä

Sen verran mukava työpäivä oli että pittää ihan tänne siitä kirijottaa.
Kaheksi ku menin töihin tekasin siinä enstöikseni kinkkukiusauksen uuniin. Talon emännältä  kyselin että olikos se tälle päivää tarkotus leipua jotaki huomista varten? Oli juu, sano hän ja toivo että jos sirtuunarahkapiirakan tekisin ja jotain gluteenitontakin. No sellasen tekeminenhän mulle tuttua ku ite leivon kotona kaiken gluteenittomana. :)

Siinä sitä piirakkaa tehesäni tuli yks pojista kyseleen että mitä teen. Kerroin tekeväni piirakan huomista päivää varten. Poika tuumas että hän haluaa kans leipua, tehä muffinsseja.

Mikäpä se siinä, eiku tuumasta toimeen.
Eka homma hällä oli kahtella laatikoista löytyskö niistä vuokia. Muffinssivuuat oli päässy loppummaan. Sehän ei poikaa hijastanu. Hyppäs pyörän päälle ja lähti ostammaan vuokia lähikaupasta.  Sillä aikaa mää ehin leipasemmaan kääretorttupohojan jonka tein pottu-ja maissijauhoista. Kermarahkaa ja banskua välliin niin hyvä tullee.

Mittailin jauhot ja sokerin valamiiksi muffinssitaikinnaan ootellessani vuokien noutajaa.
Tyytyväisenä hän hetken päästä tulikin heilutellen käjessään pussia misä oli kolome muffinssivuoka pakettia. Varmisti kaiketi ettei vuuat lopu kesken ku ostaa usijamman kerralla. :)

Sanoin poijalle  että hän saa ite päättää millasia tehhään, laitettaanko kaakauta sekkaan vai lisätäänkö jottain muuta maustetta. Kaakauta laitettiin joten teimmä sitte kaakaumuffinsseja.
Reippaasti nuori miehen alaku taikinan sekotteli ja saatuaan sen homman tehtyä sai laitella paperivuuat pellille valamiiksi.  Minä lusikoin taikinan vuokiin ja pistimmä ne uuniin.

Valamiit muffissit kuorrutettiin mansikkatomusokerikuorrutteella. Mun hommana oli sekottaa kuorrute ja levittää se muffinssien päälle. Poika halus ripotella nomparellit  jotta sai just sellasia laittaa ku ite haluaa, välillä tais mennä jokunen suuhunki. :)
Namss....


2 kommenttia:

  1. Pojalle oli varmasti kivaa oasllistua leipomisiin, innokkaasta paperivuokien hakureisussuta ja älykkästi osti monta pakettia. Kohta poika leipoo ihan itse muffinit.

    VastaaPoista
  2. Voi ihanaa, ja onpas herkullisen näköisiä! Saisipa tuosta virtuaalimuffinin, mummms:))

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...