tiistai 29. toukokuuta 2012

Monopoli aluepolitiikkaa...

Monopoli pelin taitaa jokkainen tietää?
Siinähän kilipaillaan siitä kuka saapi kerättyä eniten varallistuutta, ostettua tontteja katujen varsilta, mitä paremmalta paikaa sen haluaa sitä  kallimmalla sen ostat. Tontille saa sitte rakentaa taloja ja hotelleja. Pelikaveri jos joutuu namiskuukkelinsa kans sun tontille joutuupi pulittaan rahhaa jotta voi jatkaa pellaamista.

Tuo peli tuli mieleen ku ajelin autolla ja sattu olla ratijo auki .
Ratijosa ne puhhu että suomeen pittää saaha uus systeemi, monopolialuepolitiikka. Voi hyvänen aika sentäs sanon minä ku kuuntelin sen miehen selitystä. Siitä, miten mahtava ja hieno systeemi tää uus monopolipolittikka tullee olemaan.
Vanaha aluepolittikka, tasa-arvon pohojalta rakennettu malli on vanahan aikanen eikä sillä pystytä kilipailemmaan maailman markkinoilla. Taloudellinen hallintavalta on se bingo mikä tulevaisuuvesa tuottaa tulosta ja saa aikaan uutta ja mahtavvaa.

Suomeen jäänee jälelle kymmenen kaupunkia joihin keskitettään sitte kaikki tarvittavat oppilaitokset, systeemit, taloudelliset hallinnot, markkinakehittymät ym. Tulleepi sellanen hierarkia systeemi että on ökyrikkaat ja sitte ne tavalliset pullijaiset jotka ehkä kenties jotenkuten ovat olemassa sille korkijammalle kastille.

Maakunnat mitä sitte jää niitten kaupunkien ympärille olemaan ja elämään. Niitten pittää omalla toiminnallaan ja yrittämisellään osottaa se että ovat kykeneviä tuottamaan ja toimimaan niin että voivat pysyä pystyssä ja elinvoimaisina. Ellei kunnat siihen kykene, ne kuulemma joutaa kuolemmaan pois.
Jäin vaan miettiin että mihinkähän ne ihimiset niistä pienistä kunnista sitte suunnistaa jos kunnat kuolee. Kovin kummalliselta ja todella karmivalta ajatukselta kuulosti miehen puhheet.

Ohojelman juontaja totesi välisä että se on aika kylymää kyytiä tuollasten muutosten aikaan saaminen kun kaikki rakenteet laitettaan uusiksi. Mies totes hyvin tyynesti että niihän se on kylymää kyytiä, mut muuten ei suomi tuu pärijäämään maailman kaupan mukana eikä taloudellinen hallinto toimi ellei sitä muuteta monopolipainotteiseksi.
Kyse on siis vain ja ainoastaan vallasta, taloudellisesta hallinnasta eikä siinä kauheesti tunnuta kyselevän miten ne " toisarvoset" kansalaiset mahtanevat sen muutoksen pyörteisä selevitä ja pärijätä.

Ja kun mies oli asijastaan vielä ihan tosissaan. Teheny väitöskirijan suomen aluepolitiikasta ja sitä asijaa ny sitte selevittellee ja tuopi esille. Ja miehen puhheitten mukkaan jo nyt on kansanedustajisaki ihimisiä jotka ois tälläseen monopolivaltio ajatukseen kallistumasa.

Mun mielestä kun ois palijo parempi se että ihimiset vois ellää keskennään tasa-arvosina, kaikille ois samanmoiset mahollisuudet terveyspalaveluhin ym..  eikä katottas sen mukkaan asuuko sitä tietys kaupungis vai ootko sää maalta. Semmosseen jaotteluuhan se mennee jos tuommonen monopolialuepolitiikka läpi mennee.

Kaikkia sitä minäki rupijan miettiin, ei pitäs aukasta ratijoo...


1 kommentti:

  1. Tollasset höpsisjät ja sen kertomat jutut voi viskata suoraa romukoppaa. Just tollasten takia on Suomen lakiin kirjattu tasa-arvoisuus. Tuonlaiset kun pääsis valtaa, ni me köyhät saatas asuu slummissa ja ite asustelivasit kymmenen metrin korkusten muurien takana olevas kaupunkis eikä sinne ois köyhil mitää asiaa.

    Tollasten rikkauksien haalijoitten puheet alkaa oksettaan. Nii ja samanlailla se oksettaa tollanen järjetön rikkauksien haaliminen.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...