maanantai 6. helmikuuta 2012

Ra(a)jatonta elämää

" Ihimiset ovat kuin lasimaalausikkunoita; He säihkyvät ja loistavat ku aurinko ossuu heihin, mutta pimiän laskeuvuttua heijän tojellinen kaueutensa palijastuu vain silloin jos valua tullee sisältäpäin. "

Edellinen lainaus on kirijjasta Ra(a)jaton Elämä, kirija kertoo Nick Vujicicin elämästä.
Nici syntyi iliman käsijä ja jalakoja. Hän varttui rakastavien vanahempien esikoisena ja sai myöhemmin terveen siskon ja velijen. Vasta koulusa, jouvuttuaan tekemissiin ikäistensä kans Nick alakoi ahistummaan erilaisuuvestaan.
Hänellä oli kuitenki jo lapsena ilimiömäinen kyky tutustua toisiin ihimisiin ja saaha heijät puolelleen.
Kirija on tositarina raajattomana syntyneestä miehestä, joka on luonteeltaan paitsi valloittava myös rämäpäinen. Hän on koetellut monin tavoin rajojaan; lainelautaillu, sukeltanu, pelannu jalakapalloo...
Kirijassaan Nick kertoo myös siitä, miten kipiältä vammaisuus välillä on tuntunu, millane voimanlähe uskosta on muovostunu ja miten hän löysi tarkotuksen elämälleen.
Tajusin, että monilla on samanvertaisia ja isompiaki haasteita kuin mulla. Sen tiedostettuani aloin suuntautua ulospäin palijon myötätuntosemmin tarijotakseni rohkasua muille. Nyt Nick Vujicic innostaa toisia elämään rohkiasti ja iloiten, vastuksista huolimatta. Kun hän ihte oppi hyväksymmään sen, mitä ei voi hallita, ja keskittymmään siihen, mitä voi hallita, rajat alakovat loitota.
Meillä kaikilla on rajoituksia. Minusta ei koskaan tuu koripallotähteä, mutta ei se mittään, koska voin innostaa ihimisiä olemaan oman elämänsä tähtiä.    


Yritin liittää linkin you tubeen mut eipä onnistunu. You tubesa voi kattoo videoita Nickistä, aika hurijan näköstä menua ja meininkiä.

1 kommentti:

  1. Mitäpä tohon nyt osais sanoa...vanhoja fraaseja en ainakaa ala käyttään... ;D
    Tärkeintä on mielestäin se, et hyväksyy itte ensteeks tilanteen. En mä ekaa puolee vuotee eläkkeelle jouduttuani saanu tehtyy yhtää mitää. Mut kun tilanteen alko hyväksyyn, alko elontieki taas maistua.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...