keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Keskiviikkoo

Vuojen alusa oli veispuukisa muutaman kaverin sivulla sellanen teksti mikä liitty käsitöijen tekkoon. Ideana oli että kommentoijessaan tekstiä saattaa hyvällä tuurilla kaverit saaha vuojen aikana kivan yllätyksen Mää sain eilen  sellasen.
Aivan ihana vaalelenvihirijästä sametista tehty Pikku Myy kassi. Kuvio on aplikoitu kassin pintaan. Tukka, rusetti ja kegät ovat kivasti " irrallaan" mikä antaa työlle todella mukavan ilmeen. Kiitos Satu kivasta ylläristä.

 Eilen illalla tein appelsiinituorejuustosuklaahyytelökakun hyytymään jääkaappin. Tänä aamuna laiton siihen kahavikiilteen päälle ja pursottelin kerman reunalle. Sulasta suklaasta tekasin hylpyrät jotka nostin kiilteen päälle. Hylypyröistä ei tullu sellaset ku oli tarkotus, laiskuuttani valutin suklaan suoraan  sulatusastiasta ei saanut ohutta nauhaa tehtyä. Ehti suklaa pikkasen jähämettymäänkin. Mut eipä se taija makkuun vaikuttaa. :)

Kakun pohojan tein gluteenittomista dominokekseistä.  Paketti keksiä, 2 rkl pehemijää voita sekasin, seoksen taputtelin irtoreunasen kakkuvuuan pohojalle.
Keksimurujen päälle valutin sullaa suklaata ja suklaan päälle laiton vadelmia n. 2 dl.
Hyytelö: 2 dl kermaa vaahoksi, rasijallinen appelsiinituorejuustua, suklaata reilu 100g sulatettuna, 4 liivatetta. Kaikki sekasin ja kaajetaan vadelmien päälle. Kakku jääkaappiin hyytymmään.
Kahavikiille: 1 dl vahavaa kahavia, 1/2 dl vettä, sokeria sopivasti että on makijaa, rommiesanssia maun mukkaan, 2 liivatetta. Kaajoin kiilteen hyytyneen kakun päälle ja nostin kakun hetkeksi aikaa pakkaseen.
Vatkasin kermavaahon koristelua varten, hain kakun pakkasesta ja koristelin sen. Sittepä ei tarvikkaan muuta ku syyvä kakku. :)

Onnea kokille!

5 kommenttia:

 1. Facebuukin käsityöhaaste oli kyllä mukavin juttu mitä on ollut. Sai tuoda iloa kaverille muutenkin kuin sähköisin sanoin ja kuvin. Kiva että tykkäsit! :)

  Terkuin Satu

  VastaaPoista
 2. Hmmmmmmmm, ompa hyvännäköi kakku!!

  VastaaPoista
 3. Löysin sinut toisen blogin kautta, kun hämmästyneenä jäin katsomaan, mummeli,, ja mietin, etten ole sinne vastannut, painoin sitten kuvaa ja totesin, meitä on nyt kaksi mummelia. Kiva juttu. Hyvää syysviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. onnea yllärivoitosta, kiva kassi.. ja vesi herahti kielelle nii jotta on se tehtävä tää kakku kun tulee kekkerit

  VastaaPoista
 5. Onnittelut molemmista! Ihana kassi ja kaunis kakku ja varmaan tosi makiakin :)

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....