keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Huh mikä pyräkkä

Kyllä tänä päivänä on moni kulukija ollu vähä ihimeissään, ainaki jos on jalakapatikasa ollu liikkeellä. Keli on suoraan sanottuna aika kauhija. Lunta pyrryyttäny koko päivän melekosella vimmalla. Ei kestä ku pienen hetken niin taas on pihamaa siinä kunnosa, että joku sais alakaa siirtelleen lunta paikasta toiseen. Tuulenpuuskat ovat olleet mahottomia. Tuuli riuhtoo ja viuhuu suuntaan jos toiseen. Puista lentellee oksia ja lumi pöllyää.

Aamusella  mittari oli pakkasen puolella jollon lumi pöllys vielä enemmän. Ny iltaa kohti on mittari nollasa mikä tietää sitä, että lumi alakaa olla märkää ja vetistyy akkunoihin. Räpäskälumi tartuu autoon ärsyttävällä tavalla, sitä saa olla harijan kans putsaamasa tuon tuosta, jos meinaa että sivuakkunoistaki jotaki näkkee. Kummallinen talavi, vai luulenko mää vain?


Sattaakohan huommena vettä?


7 kommenttia:

 1. Sää on kovin vaihtelevaista tänä talvena. Meillä oli tänään pakkasta 22 astetta ja huomenna pitäisi olla plussan puolella.

  VastaaPoista
 2. Meille luvattiin huomiseksi vesisadetta...tammikuussa...

  VastaaPoista
 3. Vesisaje ja sitte taas pakastuu niin johan on luikkahat kelit sanon. " Hän säät ja tuulet sää..ää.täää ja ..." * hoilaa*

  VastaaPoista
 4. Meillä ei ole vielä tarvinnut tehdä lumitöitä tänä talvena. Tänään on sellainen peilijääkeli monin paikoin. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä tänä talvena on ollut vaihtelevat säät. Täälläkin eilen paljon pakkasta ja kirkas taivas. Tänään sitten lämpöasteita ja harmaata ihan. Vielä ei ollut sentään tie ehtinyt pehmitä.

  VastaaPoista
 6. Missäs päin nuin paljon lunta on sadellut? Heinolassa näyttää olevan lunta eilen 8cm virallisessa paikassa, pienoinen pakkaskeli. Tänä aamuna plussalla ja vähän vettä ilimassa, jalkakäytävät kyllä vaarallisen liukkaita...onneksi on piikit kengissä :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukin naapurisa Rovaniemellä on lunta 60 - 70 senttiä, saattaapa olla paikkapaikon enemmänki. Tännään on ollu pikku pakkanen vaihdellen -2...-5 välillä.

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Jellona

Maskotiksi lastentapahtummaan tuunasin vähä jellonapukua. Tein tassut ja pään, sivusaumoihin lisäin vähä kangasta niin puku mahtuu aikusenki...