torstai 18. elokuuta 2016

Villasukat ja puolikynsikkäät

Ei sille mittään voi. Keskikesän kauneus ja lämpö alakaa olla ohitettu ja luonto kääntyny syyskesän puolelle. Ainaki täälä on tämä elokuun alaku ollu vilipoista ja kostijaa.
Tällä  viikolla on ollu satamatta mikä on hyvä asija, pääsevät ihimiset marijamehtään. Monella on vielä mustikat poimimatta ku ovat ootelleet poutasäätä.

Vaan ainahan sitä on semmostaki aikaa jollon sukkapuikot kilajaa. Tein toiset Metsäretki sukat.
Kokkeilin miltä näyttää, ku kuvijot onki tehty harmajalla ruskijalle pohojalle, ku aikasemmisa värit oli toisin päin.

Hämmästyttävää millasen vaikutelman tekkee tuo, ku kuvijot on tummalla pohojalla ja varsiosa  katkijaa nilikan kohalta. Jos oisin teheny sukat kokonaan ruskijalla vaikutelma ois samanolonen mitä vaalijoisa sukisa.        

Lankoja jäi sen verran, että niistä sai tehtyä puolikynsikkäät.
Alunperin olin tekemäsä lapasia. En tiijä mistä mulle tuli idea jättää peukalot ja etusormet aukinaisiksi, joten näistä tuli puolikynsikkäät.  Ehkäpä hän kelle nämä lähtee tarvii just tämmösiä.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Ny vasta hoksasin, että etusormet ois saanu olla pikkusen lyhyemmät. Toivotaan että kynsikkäitten saajalla on pitkät sormet. :)

   Poista
 2. Toisissa sukissa on päivä ja toisissa yö:) Nuo vaatii taitoa, on hyvin onnistuneet! Joskus kun itse (eli aika harvoin) jotain kirjoneuletta olen tehnyt, niin jossain kohtaa saattaa kiristää ja toisaalla tulla joku löysempi kohta. Malttia on oltava, kun tarkkailee koko ajan ettei kuviot sekoonnu ja että työn jälki pysyy hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän siinä usein saattaa käyvä, että langat jää liijan kirijälle. Vuosien varrella sormet tottuu ja oppii tuntemmaan miten lankojen tullee kulukia ettei ne jää kirijälle. Ite pidän useempaa langaa soremlla samanaikasesti jolloin ne pyssyy aika hyvin yhtä kireellä.

   Poista
 3. Ihanat sukat.
  Nuo puolikynsikkäät on sitten hauskat, tuollasia en ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Jellona

Maskotiksi lastentapahtummaan tuunasin vähä jellonapukua. Tein tassut ja pään, sivusaumoihin lisäin vähä kangasta niin puku mahtuu aikusenki...