tiistai 2. elokuuta 2016

Terveyslättyjä

On se vaan niin mukavaa, ku tuo vaari on niin kokkeilunhalunen kaikkeen uuteen. Saan minäki sitte niitä hänen kokkeilujaan maistella tai ihastella, riippuen aina vähä siitä mistä millonki on kyse.
Ny on kyse ruuvasta.
 Toissa päivänä hän tuli ja sano, että alako tekkeen mieli lättyjä. Määpä teen taikinan niin paistele sinä ne sitte ku taikina on kunnolla turvonnu.

No, minähän menin jonku ajan päästä lätyn paistoon. Kyllä mulla suu vähä loksahti auki, ku näin lättytaikinan. Niin kauniin vaalijanviherijää oli taikina, että sitä ois syöny lusikalla semmosennaan.
Aattelin kuitenki paistaa koelätyn ja testata miltä moiset värilätyt maistuu.
Kertakaikkisen hyviä, mitähän lie oli vaari taikinnaan sotkinu.
 Vaarilta asijaa kysyttyäni sain kuulla, että hän halus kokkeilla tehä terveyslättyjä. Jääkaapista oli löytyny mustakaalta ja avokaadoja joita hän oli heittäny tehosekottimmmeen. Joukkoon lisänny pari kananmunnaa, kookosmaitua, suolaa ja ölijyä. Taikina oli aika paksua ja kuohkijaa, kuitenki se levitty hyvin pannulle.
Ei ollenkaan hullumpi kokkeilu, tuommosia lättyjä saa vaari tehä toisenki kerran.

4 kommenttia:

  1. Mun arvaus oli pinaattiplättyjä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nehän tuosta väristä ekana mieleen tullee. Toinen hyvä raaka-aine lättyihin on bansku, sikäli mikäli tykkää makijoista lätyistä. :)

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...