tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kirpparilöytö

Kevväällä oli kirpparilla myynnisä kivan näkönen kalusto, pöytä ja kuus tuolia. Pöytä oli ihan hyvän kokonen ja siihen on lisänä kaks jatkopallaa. Eka näkemällä kalusto ei lähteny mukkaan, mutta toisella kertaa lähti, ku olivat laittanneet sen viijenkymmenen rosentin alennukseen.
Maalipinta on hieman kulahtanu, sillaitte muodikkaan sopivasti. Istuinosat kaipas uuvet kankaat.
Lauvantaina käytiin siskon kans kangaskaupasa kahtelemasa jos sattus löytymmään sopiva kangas. Ihan samanlaista kangasta ei löytyny, mutta samantyylistä löyty. Vanahasa kankaasa on ohuita pystyraitoja, uuvesa on hieman leviämpiä raitoja.
Verhoiluhommia tehesä yks tärkiä työväline on nitoja. Mulla oli tosi hyvä nitoja, Rustasta Ruottin puolelta ostettu, mallia en muista mikä mahto olla. Hirsitaloremonttia tehesä nitoja sano työsopimuksensa irti. Tykkäs huonua kosteuvesta, ku vesisatteella niitattiin pellevariveitä  hirsien välliin. Laskin nitojan välillä käsistäni maahan ja maasa kaiketi oli sen verran kosteutta, että nitojan virtapiiri meni sököksi. Yritettiin sitä kuivatella vaan ei siitä ennään tullu toimivaa.
Ostettiin uus Rapitin nitoja vaan siinäpä ei ollukkaan riittävästi tehua. Se ei ammu 12 mm niittiä umpeen kovvaan vaneriin.  Hommasta ei tuu mittään jos niitit ei mee kerralla umpeen.
Meinas mennä hermot tuon yhen tuolin laittamisesa, ku niittejä sai repiä enemmän irti mitä niitä tarttu kiinni.

Mietin vähä sitäki jos ostas kompressorin ja nitojan, sillo ainaki ois tehoja. Toisaalta helepompi ja mukavempi ois käyttää pientä akkukäyttöstä nitojaa. Pittää vielä vähä miettiä millasen nitojan hankin. Taijanpa ottaa vanerisen tuolinistuimen kauppaan mukkaan, että saa testata miten niitit uppuaa. Mukava olis saaja loputki tuolit päälystettyä, mutta iliman sitä uutta niittipyssyä siitä ei tuu mittään.


3 kommenttia:

  1. Hyvä löytö kirpparilta ja hyvin kaunis lopputulos.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kalusto! Toivottavasti löytyy sopiva vekotin hommaan.

    VastaaPoista
  3. Kalusto on oikein nätti. Olen huomannut saman, ettei ihan millä tahansa nitojalla saa niitattua vaneriin. Toivottavasti löydät hyvän yksilön. :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....