torstai 14. heinäkuuta 2016

Hirsitalon remppaa; nurin meni

Maanantaina ehittiin ulukorakennuksen kimppuun. 
Moottorisahalla hirret nurkista poikki, vetoapua traktorilla ja se on siinä.
Päätynurkka meinas olla lujasa. Sitä saatiin kiskua usiammalla yrittämällä enneku suostu keikahtammaan, vaan nurin meni.
Siinäpä sitä on siivuamista vähäksi aikaa. Onneksi on ollu aurinkoisia päiviä niin on ollu mukava puuhastella kartanolla.
Autssss...tuli hieman tummanpuhuva nakkisormi, ku lankkua nostaisa napsahti verisuoni poikki. Pölijä oon ku en oo ottanu sormuksia pois hommia alottaisa, nyt niitä ei saa ku sormi on turvoksista. Onneksi sormukset ei oo niin kirijällä etteikö veri pääsis kiertämmään. Eiköhän tu ajan kans väri vaalene.
Takimmainen nurkka ja seinä kaatu heleposti, ne ku on tehty lauvoista. Muutama ohkanen hirsi on kattorakenteesa,  ne saa sahalla katkastuksi. Tämä homma meni ihan pärreiksi.
Muutama päivä ku tuon kimpusa aherrettaan niin eiköhän saaha kartano kutakuinki siistittyä. Mitäs mää täsä vielä istun, pärreitä kerräämään...hus...hus..

Mukavaa kesäpäivää!2 kommenttia:

  1. AUTS!
    Muistakaa siirtää päädyssä ollu linnunpönttö jäljelle jääneesee päätyy.

    VastaaPoista
  2. Melkoista rytinää teillä on siellä ollut. Toivottavasti sormi paranee pian entiselleen. :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...