tiistai 3. toukokuuta 2016

HIrsitalon remppaa: Pihan raivausta

 Ensimmäiseksi tervetulotoivotukset uusille lukijoilleni, kiva ku löysitte plokini.

Tälle viikkua sattu mukavasti muutama vappaapäivä. Ajeltiin pohojanmaalle ja ruvettiin raivaamaan mummulan pihamaata. Piha ku on ollu vuosikausia hoitamatta niin senhän tietää, että risukkua riittää ja vähä suurempiaki puita jotka joutaa kaataa nurin. Kolome mahottoman suurta pajua kasvaa tontilla. Mittailin silimämääräsesti niitten kokua, ei kauvas heitä kymmenestä metristä oksiston halakasija. Oksat on niin painuneet maata vasten, että puihin pääsis heleposti kiipiämmään. En kuitenkaan tällä kertaa ehtiny kiipeileen.

Pihamaalla on raivaamista aikalailla, päätin  alottaa hommat marijapensaista.
Pikkusen on päässy pensaikot ruohottummaan. Osa pensaista oli niin heinän seasa ettei niitä juuri näkyny. Mutta parin tunnin puuhastelun jälkeen alako pensaatki erottummaan. Jospa niistä syksyllä sais jonkulaista satuaki.
Seuraava homma oli etupihan siivuaminen.
Toissa kesäset purkujätteet on ollu etupihan kauhistuksena.  Nyt ne sai lähtiä.
Menihän meillä muutama tunti tuon kasan kans ku piti erotella poltettava tavara erilleen. Vaarin serkulta saatii raktori ja peräkärry lainaan mikä helepotti kovasti hommaa. Kärry ku tuli täyteen nii se ajettiin puuliiterin etteen. Serkku ku näki puuliiterin eesä olevan  kauhian pajun, hän tuumas, että tulempa huommena moottorisahan  kans  ja katkon tuon tuosta polttopuiksi.
Voi miten ihana serkku.
Kyllä se jo vähä avarammalta näyttäää. Säkit on kuskattava josaki välisä kaatopaikalle, niisä ku on semmosta moskaa jota ei voi polttaa. Täytynee siirtää säkit väliaikasesti talliin niin saa oven edustan tyhyjäksi. Kaatopaikalle vietävää jätettä  syntyy vielä monen monta kertaa enemmän ku alamma laattiaa ja kuistia purkammaan. Sitte hommataan siirtolava johon saa kaiken mahtummaan kerralla.

Mukavalle alulle saatiin raivaushommat, tästä on hyvä jatkaa.

4 kommenttia:

 1. Taitaa siinä hommia piisata vähäksi aikaa =)

  VastaaPoista
 2. Laitappa marjapuskille tuhkaa lannotteeks. :)

  siusiuxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo, talavella poltettiin takapihalla kaikenmoista moskaa, siitähän jäi valtava tuhkaläjä. Kannoin toistakymmentä vajillista tuhkaa pensaille sitte aattelin että ny saa riittää, jatketaan ens vuonna. :)
   siu siu

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....