keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kaktukset

Etelän puolen ikkunalla kaks pallokaktusta olla jököttää. Kevväällä vaihoin uuvet mullat jotta kelepaa niitten ny nauttia olostaan. Vettäki oon vähä antanu, eihän nää sitä palijo tarvi. 
Piikit on lähes viis senttiä pitkiä, tosi teräviä. Vaikka kuinka varovasti koitin kaktusta ottaa pois ruukusta, tottahan se pahus pääsi piikillään tökkäämään. Käytin apuna paperia jonka kiersin kaktuksen ympäri, sen avulla nostin paakun pois ruukusta. Mukava ois jos joskus sais tään kukkimaan. Kokua tällä ei kauheesti vielä oo, korkeutta ehkä kymmenen senttiä, levveyttä kakstoista, voi olla vähä levijämpiki. Piikkejä ei oteta laskusa huomioon.
Tämä on pienempi, n. seittemän senttinen, mut tasasen pyörijä.
Tulitikku- tai korallikaktus on kasvanu mahottomasti. Leikkelin vähä latvoja jotta haarottus ja innostus tekemään uusia oksia juuresta. Latvaversot laiton vesikippoon juurtummaan, niistäpä saa sitte uuven kukan kuhan juuren alut on tullu näkösälle. Kaktuksen runko tullee ajanolloon puumaiseksi, näyttää kauempaa kahtottuna kuivalta koivun oksalta. :) Aurinkoisesa paikasa tikut kasvaa tihijään ja ovat aika lyhkäsiä. Varijosempaan jos vie niin kasvuväli pitenee ja uus kasvusto näyttää harvalta. Tämäki kaktus sietää hyvin kuivuutta.

2 kommenttia:

 1. Ompa kaunis uus blogipohja!

  Mä kun vaihan piikkikaktuksiin mullat, niin laitat toisee kätee nahkahanskan ja toisella käellä otan ruukusta kiinni ja käännän ruukun ylösalasin. Se tipahtaa hienosti nahkahanskan päälle ja siitä se on helppo tipauttaa uuteen ruukkuun. :)

  Mukavaa juhannusta!
  siusiuxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on toinen hyvä konsti, ens kerralla pittää muistaa kahtella nahkahanskat kätteen. Sinne myös mukavaa juhannusta. siusiu

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...