keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kamala kangas .... veti pitemmän korren..

Kävi nimittäin niin että ku olkkariin laitomma uuvet tapetit sohovan värisävyt  hävis. Sohova tavallaan " hukku" seinää vasten ollessaan ku vaalijammat raijat sohovasa ovat lähes saman väriset seinän kans, ei hyvä. Vanaha kangas alako näyttään perin hailulta joten se jouti lähtiä vaihtoon, meille tuli reissu Eurokankaaseen.
Alakuperänen kangas sohovasa on ollu punasävynen joten sellasta siihen kahteltiin nytkin. Löyvettiinki kaks oikeen kivan näköstä kangasta. Ekasa oli n. 10-15 cm halakasijaltaan olevia kukkasia sopivan harvasa, toinen kangas oli yksvärinen, samaa mitä ekan pohojaväri. Ne lähti sovitteellee.
Sillä aikaa ku myyjä laitto kangaspakkoja pussiin, kahtelin ja pengoin kangaspakkoja josko löytys jotaki muutaki vaihtoehtua.
Silimiin osu kamala kangas, ihan järkyttävän  näkönen, kaakaonruskija josa limen värisiä kukkia.
Kokille vinkkasin että tuuppa kahtoon mitä löysin. Pikkusen oli veikee ilime kokin naamalla ku huomas millasen kankaan kimpusa häärin, sano kuiten että ota vaan kangas sovitteelle sittehän sen näkkee miltä näyttää sohovasa.

Otin pakan kainalooni ja kävelin kassalle, myyjälle sanoin että löyty tämmönen kamalan näkönen kangas, pakko ottaa sovitteelle jos mahtas sopia meille. Myyjää pakkas hymyilyttään sanomiseni mut totes vain ; - aika palijon värisävy vaihtui.

No kotona sitte leviteltiin kankaita sohovalle, ekaksi tietysi punasia. Aattelin laittaa selekänojan kukalliseksi ja istuinosan yksväriseksi. Saahan sitä aatella mut yhistelmä ei ollu hyvännäkönen sohovasa, ehkä soppii nojatuoleihin paremmin. Yksvärisenä sohovasta tuli liijan punanen, kukallinen oli oikeen hyvä ku käännettiin nurijapuoli pintaan, jolloin kukkien ääriviivat olivat vaalijammat ja tulivat paremmin esille. Tosi hyvä.

Sitte se kamala kangas. Hyvänen aika, kangashan oliki limenviherijä josa kaakaonruskijoita kukkia, ny se vasta kamalalle näyttiki. Kankaan nurijapuoli oli kaakaonruskija viherijöillä kukilla. :)
Saatiin kangas aseteltua sohovalle ja mentiin huoneen toiselta laitaa sitä vähä kauempaa kahtommaan...hmmm...tuota tuota... vaan sehän on aika makee..aattelin.
- Noh?? Mitä oot mieltä, onko aivan kamala?
- No on se aika kamala mut tykkään.

Kokkeiltiin vielä laittaa punakukkanen kangas toiselle laitaa sohovaa ja vertailtiin. Ei puhuttu mittään, kahtoimma vaan toisiamma ja sohovaa, tosiamma , sohovaa, kokki hymmyili.
- Kyllä se tuo viherijä on sitteki mukavempi, tuumas kokki.
- No niin minäki aattelin, se on raikaampi ja pirteempi ku tuo punanen.
-Muutaman tyynyn ku vielä tekaset siihen, laitat tuosta punasesta vähä väriä nii jopas hyvä.
Niin sitä punastaki tuli vähäsen se antaa sopivasa määrin kontrastia väreihin. Käsinojien laittaminen paikalleen muutti sohovan ilimettä aikalailla. Ny se on taas ku uus.
2 kommenttia:

 1. No jopas!
  Tarttee sanoo et hyvän näköin siit tuli!
  Tollassii muutoksii voi tehä, ku sohvana ei oo mikää halpatuotantolastulevykasa. :)

  xx siu siu.

  VastaaPoista
 2. Komia kun mikä kyllä kelpaa istuskella uudella sohvalla.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vanhustenhoitoa ihimettelen

Ei sitä oikeen voi lakata ihimettelemästä tätä yhteiskunnan touhua. Kovasti ollaan tekevinnään hyviä uusia muutoksia, mutta tojellisuuesa jo...