perjantai 23. elokuuta 2013

Ikkunanpesua...soodasotkujen siivous vähä vielä kesken....

Eilen ilimaantu ikkunoitten pesijät takapihalle. Puolen päivän aikoihin olivat tuosa meijän ikkunan takana joten aattelinpa vähä jututtaa kavereita ja kysellä millasen komennuksen olivat saaneet.
Noh, sehän oli just sellanen ku osasin oottaa, he pessee vain ikkuat ulukopuolelta. Voi kökkö.

Sittepä otin puhelun isännöitsijälle ja kerroin että nyt on ikkunanpesijät jotka pesseepi ulukopuolet mut kukas pessee muut pinnat ja pokat. Jutusteltiin siinä vielä soodafirman aiheuttamasta sotkusta ku eivät olleet suojanneet ikkunoita. Soodafirmasta olivat kertoneet että eivät olleet voineet laittaa mittään suojauksia ikkunoihin ku niisä on metalliset pokat. Eikö nykypäivänä muka oo olemas sellasta teippiä mikä pysyy metallis kiinni. Olisivat vaikka lasiin kiinnittänneet suojamuovit, sekin olis ollu parempi vaihtoehto ku jättää suojaamatta.
Ny sitte asukkaitten pitäs ite pestä kaikki muut pinnat vaikka soodafirma on laiminlyöny suojaamisen. Ei mee läpi tollanen.
Isännöitsijä sano että tokihan voijaan hommata siivousfirma pesemään kaikkien ikkunat mut se taas maksaa taloyhtiölle. Halooo!! Asukkaatko muka maksas sen laskun, eihän toki. Laskuhan lähetettään tietysti soodafirmalle, senhän ny luulis olevan ihan päivänselevä juttu.

Soitin soodafirmaan. Kerroin millasen sotkun oli soodapuhallus saanu aikaan, kaikki pinnat asunnosa pölysä ja ikkunat ihan kamalat. Mies puhelimen toises pääs oli perin hämmentyneen olonen sanoessaan,- niinkö.
Pijin pienen selostuksen työlaadusta , lopuksi totesin ; ku soodafirma on jättäy suojaamatta ikkunat  eikös se oo heijän vastuullaan ja velevollisuus myös pestä ikkunat. - Joo, kyllä on vastas mies ja sano että tullaan pesemään. Aiko ottaa yhteyttä isännöitsijään.
No, siihenpä loppu se soitto ja sanoin jääväni oottelleen ilimotusta ajankohasta millon ikkunat tullaan pesemään.

Käväsin jututtaan naapureita ja kyselemäs että millaset sotkut heillä, samanlaiset sotkut ja osasta vielä pahemmat mitä meillä. Kukkaan muu ei vaan oo ottanu yhteyttä asijan tiimoilta isännöitsijään, ovat vaan ootelleet että millon ikkunat pestään, mitenhän tuo asija hoijetaan.

Jotta ootellaan...eiköhän tää tästä ennen joulua seleviä....

4 kommenttia:

 1. Homma kuuluu urakoitsijalle, ulkopuolelta, mutta sisäpuoli on kiistanalainen juttu. Mikäli urakoitsija ei ole ollut asunnon sisätiloissa, ei kuulu. Onhan ikkunat pestävä näin syksyllä muutenkin. ainakin minä pesen kolmesti vuodessa syksyllä enne pakkasia keväällä ja alkukesästä.. kaikki välit.. Mutta ootelkaahan jos ovat pahoin sisältä sotkeneet niin ehkäpä tulevat siivoomaan, neuvotteluasia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä oon sitä mieltä, et jos kerran firman sooda on sotkennu pokat ja klasit sisäpuolelta, ni siivous kuuluu firmalle, eikä asukkaalle.

   Nimim. Kuukausittain ikkunoitaan pesevä.

   Poista
 2. Vastuutonta hommaa soodafirmalta. Onneks kummiskii soitit ja lupasvat tulla siivoomaa.
  Pikkasen paljon halvemmaks olis firmalle tullu suojata ikkunat kunnolla. Olikohan sillee, et on koulupojat laitettu hommii ilman pomon valvontaa ja pojat on päättänny oikasta. Mitä niitä suojaamaa.

  Toivottavasti nyt sitte siivous tapahtuu ja pikasee.

  XX siu siu

  VastaaPoista
 3. Ilman muuta siivous kuuluu minunkin mielestäni soodafirmalle. Eihän tuollaista sotkua saa jättää työn jälkeen. Suojata olisi pitänyt. Ja nythän mies myönsi asian sinulle puhelimessa. Pitäkää huoli, että tulevat heti siivoamaan.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...