perjantai 25. tammikuuta 2013

Tulipahan pestyä

Iltasella latasin pykkikonneen ja laiton sen käyvä hyrskyttään.
Olin just naapurin rouvan kans puhelimesa ku kone alako linkuammaan. Kone piti melekosta meteliä ja kolinaa, kuulosti siltä että siitä lentää kohta laakerit,  ( olis kai aika ostaa uus kone) samasa katoin kylypppäriin päin että pyssyyko kone paikoillaan. Sillo multa pääsi senverta äänekäs älähys jotta naapuriki kysy että mikäs sielä ny tuli?  Sanon kiiresti että kylyppärin laattialla on vettä ja lopetin puhelun. Menin kahtommaa kylyppäriin että mikäs sielä oikeen on homman nimi.
No, koneesahan ei itessään sillaitte ollu vikkaa, se toimi yhtä äänekkääsit mitä on toiminu jo muutamien kuukausien ajan, mut viemäri oli tukosa.
Kaikki pesukoneen veet oli laattialla. Matto oli jääny veen alle ja kaikki mitä lattialla sattu olemaan olivat litimärkiä. Ähhh mikä sotku.

Eipä siinä auttanu ku ootella että veet valua lillittää viemärriin. Nostella kaikki märiijät tavarat pois laattialta, laskee puhasta vettä ja pestä koko kylyppäri. Ku sain siivottua soitin naapurille ja kerroin millanen tilanne oli. Hän kysy että onko mulla kiinteistöhoitajan numeroo, ei oo vastasin. Naapuri oli auttavainen ja sano soittavansa kiinteistöhoitajalle että tulevat aukasemmaan tukkeutunneen viemärin.

Vaijaan tunnin päästä soi ovikello. Oven takana seiso nuorehko miehenpuoli imukuppi ja viemärinaukasurouhepullo vasemmasa käjesä. Päivää , sano mies, teillä on viemäri tukosa? Niin on sannoin ja näytin suuntaa mihinkä päin mies voipi askelijaan suunnata. Eikähän hällä siinä kovin kauvaa menny ku sai viemärin auki.
Siinä hänen touhutessaa kysäsi että jäikö sulle sitä rouhetta, jos sitä tuonne keittiön altaaseenki vähäse laittas. Se ku tahtoo olla kans hiukan tukkosen olonen.

Kaikki meni rouhe tähän viemärriin, sano mies ja purskutteli imukupilla vielä tovin aikaa että varmasti on röörit auki. Pois lähtiessään sano vielä ovella; jos se keittiön allas vielä mennee tukkoon nii sanokaapa aukasijalle että putsaavat röörit vaijerilla. Vuosien varrella ku tahtoo putkistoon kertyä ruostettaki ja muutaki moskaa mikä ei tällä aineella irtua, näytti tyhyjää viemärinaukasurouhepullua käjessään.  Mies toivotti hyvvää iltaa ja minä kiittelen käynnistä.

No olihan siitä se ilo että kylyppäri tuli pestyä. :)2 kommenttia:

  1. Huhhuh, oli siin hommmaa! Onneks ei veet tullu muualleppäin kotia.

    VastaaPoista
  2. Saat hakea mun blogilta sydämen, jos kelpaa :D

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Retronukke

Vanahan nuken ystävältä sain sen raajat kaikki irronnet vain. Kuminauha hauras ja rikkonainen ei pitäny sitä koossa lain. Pieni m...