keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lentsu

Ny se pääsi yllättään enkä ehtiny enakkoon juuva myrkkytotia mikä olis ennaltaehkässy ettei lantsu sais otetta. Myrkkutoti on lentsujuoma jolla oon saau tauvit pijettyä loitolla jos ja kun alakaa vähäsenkään tuntummaan että olisin kipijäksi tulosa. Lentsu kaato mut pettiin melekeen samantien. Eilen aamulla oli päänuppi kipijä ku lähtin töihin, nappasin yhen ibumaxin lähtiesä nassuun. Puolen päivän jäläkeen alako tuntummaan olo pikkasen tukkosalta ja vilunvärreitä hiivisekli selekää pitkin.
Iltapäivä töis jo välillä paleli aikalailla, päätä ja kroppaa juimi siihen malliin että ei tarvinnu ennää arvailla onko täs kipijä tai ei. Keksken päivin en kuitenkaan töistä lähteny, sanoin vaan lähtiessäni että jos tällänen on olo huommena nii en tuu töihin.
 Kotia ku tulin kuuven jäläkeen etin kuumemittarin. Ihime kumma se löyty ihan eka hakemisella.
Tavallisesti se jos mikä on semmosesa paikkaa että sitä saanu ettiä ja hakia monesta laatikosta.

Mittari näytti 37,24 joten ei ihime että olo töis oli hiukan kurija. Siinäpä tein heti myrkkytotin, nappasin yhen ibumaxin ja painun peiton alle. Koko illan olin petisä, luita jomotti vähä joka puolelta, selekä erityisesti ihan jumisa. Aamulla pää tukkonen, paleltaa ja luut se tuntoset ku ois jääny jyrän alle. Sairastamallahan se kuulemma lentsu paranee, että kyllä tää tästä.

Nii se myrkkytoti, Se on kuuma juoma joka tehhään seuraavista aineista.
Kaks tai kolome valakosipulinkynttä puserretaan kuppiin, lisätään tuoretta inkivääriä raastettuna n. puoli teelusikallista, vähä hunajaa, reilu lorahus mustaherukkamehua ja kuumaa vettä. Nautitaan mahollisimman kuumana.

2 kommenttia:

 1. Meillä lunssajuomana on kehvelin keitos. Kattila täytee mustaherukkaa, litra vettä ja keitetää. Juuaa kuumana ja lantraamattomana.

  Pikasta toipumista sulle sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvältä kuulostaa teijänki keitos.

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Retronukke

Vanahan nuken ystävältä sain sen raajat kaikki irronnet vain. Kuminauha hauras ja rikkonainen ei pitäny sitä koossa lain. Pieni m...