perjantai 28. joulukuuta 2012

Välipäiviä

Mistähän se tuollanenki nimitys on tullu, välipäivät?

Mulla on menny pari päivää tuon veroilimotuksen kans ku pittää tehä se uusiksi. Olivat ens vuojeksi laittanneet niin pienet lukemat paperiin että joutusin maksammaan lisäverorosentilla turhan palijo veroja. Tälle päivää on käynti verotoimistosa kyselemäsä asijasta ja tillaamasa uus verokortti.

Netisä sitä kyllä yritin ite täyttää ja tehä mut ku pääsin viimeselle sivulle nii näytti lukemat sitä luokkaa että kahtoin viisaammaksi peruutta koko systeemin. Josaki kohtaa mulla tuli joku virhe enkä sitä sitte saanu seleville että mihin kohtaan pitäs muutosta tehä. Helepompi on ku vie kaikki tiejot verotoimiston tarkkasilimäselle virkailijalle, hän kyllä tietää miten homma pittää tehä.

Toimistosa käyntihän on heleppo homma. Meet vaan sisälle, otat vuoronumeron ja alat oottelleen vuoruas. Vilikuilet numerotaulua mikä numero siinä menosa, ossaat vähä päätellä kauvako joutuupi istuskelleen. Jos hyvin sattuu, saattaa päästä varttitunnin istunnolla, jos huonosti , menee toista tuntia.
Sitte ku pääsee sen tarkkasilimäsen virkailijan juttusille, selevittääpi asijansa mitä varten on tullu ja antaa paperin mihin oon valamiiksi ottanu kaikki tarvittavat tiejot ylös.Tokihan mukana on kaikki vuojen aikana saajut palakkatojistukset, ihan vaan kaiken varalta jos virkaiija sattuupi syystä tai toisesta kysäseen jotaki sellasta tietua minkä niistä tojistukista on heleppo kahtua.
Toivottavasti ei taas tuu etteen se tilanne että joku pikkunen yksityiskohta on saattanu unohtua ja koko homma mennee uusiksi.

Ainaki mää verokortin alakulumasta lujin että ku tarvii uutta verokorttia, sitä hakiesa pittää olla tiejot koko vuojen palakasta, ennakonpijätykset, alakuvuojen palakka, työeläkemaksut ja työttömyysvakkuutusmaksut eriteltyinä. Kaippa se verotoimistosa seleviää jos jotaki muuta vielä tarvii. Kokki oottaa , joten menoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)