keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Herätys

Mun ploki on ollu talaviunilla kuten karhut. Tosin karhut hakkeutuu talaviunille jo syksyn viilentyesä, ennen lumien tulua, mun talaviuni alako joulun jäläkeen, Kevät talavi meni muita touhuja tehesä, että kirijottamiset unohtunu täysin. Mutta ny on kevät, sehän se karhutki herättää.

Kevväällä luonto herrää ja alakaa lintujen lauluseremoniat kaikua mehtiköisä. Uuven elämän voima on mieletön, ku kahtoo mitä lumen alta alakaa nousemmaan. Ensimmäiset kukat  näytti olevan kukkapenkisä noussu pintaan, eikä mee kauvan ku esikot alakaa kukkimmaan. Viime kuusa oli kylyvöhommia, tomatit, orvokit, samettiruusut ja vähä muutaki kukkaa laitettiin kasvammaan. Piti ostaa muutama miekkalilijan sipuliki ja laittaa purkkiin, ovat jo nousseet pintaan. Viime vuotiset sipulit ei menny talaven yli. Vein ne syksyllä vinttikamariin, ku sielä on talavisin muutama aste lämmintä. Vaan enpä muistanu käyvä tarkistamasa lämpötillaa silllo ku oli yli -30 pakkaset, lämpötila oli laskenu liijan alas, sipulit oli paleltunneet. Pelakuut oli kans paleltunneet, yks ruusu selevis talaven yli, se alako jo kukkii.

Tomatit on hyvällä alulla, pisimmät viistoista senttisiä. Orvokit on kohta kaikki koulittu ja osa samettiruususita, joten taimikasvatus on hyvällä mallilla. Lähi päivinä saan koulia kaikki loput taimet ja ku on riittävän lämmintä ulukona niin viijään kaikki taimet kasvihuoneeseen.

Tuosta herräämisestä tuli mieleen yks raamatun jae, se löytyy Efessolaiskirijeen viijennestä luvusta; Heräjä sinä, joka nukut, niin Kristus sinua valasee.

Niinku aurinko valasee ja kirkastaa päivät, palijasten sen, miten likaset on talon akkunat. Niin myös Kristus valasee ja kirkastaa päivät, palijastaen meille sydämemme tilan, ollaanko herreillä vai nukutaanko?


Mukavaa vapun jäläkeistä elämää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vinttikamari 2

 Nyt on saatu vinttikamari kutakuinki valamiiksi, jokunen lista pittää vielä laittaa.  Tapetti tilattiin netistä ja sepäs oliki vähä eri vär...