tiistai 7. maaliskuuta 2023

Oi kevät

 Maaliskuu on jo hyvällä alulla. Aurinko paistaa ja hanki häikäsee silimät, sehän on kevät. Ihana, aurinkoinen kevät, joka herättää luonnon pikkuhilijaa henkiin. Mukava nähä miten on kartanolla kukat ja pensaat menny talaven yli, lunta ku on ollu aika vähä. Ihan vielä ei pääse kukkapenkin kimppuun, vaikka tuohon talon päävysä olevaan penkkiin aamu aurinko paistaaki lämpymästi. Penkistä on tullu akileijojen kasvupaikka, Siinä taitaa olla nelijää erilaista akileijaa tällä hetkellä. 

Viime kevväänä akileijat lissäänty aivan vietävästi. En ollu muistanu nyppiä siemenkotia irti, niin siemenet levis pitkin penkkiä. Kesän päälle niitä taimen alakuja keräsin ja levitin vähä joka puolelle kartanua. Ohan meillä tuota pellon reunaa mihin levittää. 

Hiihtolomalaisia on ollu täsä parin päivän ajan. Tännään aateltiin mennä vähä laskettelleen ja hiihtelleen Ristivuorelle, kuhan tuo keli tuosta vähä lämpijää. Aamulla oli miinus kakskytyks. Aurinko lämmittää, ny taitaa olla viijentoista asteen pinnasa. Vähä syöpästään jotaki ja laitettaan kamat kassaan ja lähetään rinteeseen. Keli on aivan verraton, kunnon kevät keli.

Mukavaa päivää sullekki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...