sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Synttärikakku ja koristeleikkelyn harijottelua.

Eilen sain kakun täytettyä ja se sai ässehtiä yön yli jääkaapisa. Illalla väkersin koristeita sokerimassasta. Aamulla vatkasin kerman ja koristelin kakun. Eka kertaa käytin kostutukseen kookosmaitua johon laiton sekkaan vähä vaniljasokeria ja tavallista sokeria. Kauhijan makijaksi en sitä teheny, kakku ku ei saa olla äklömakijaa vaan sopivasti, että sitä saattaa syyä kerralla vaikka kuinka palijo.
Eilen illalla ku olin saanu kakun koristeet valamiiksi kahtelimma äitin kans netistä kasvisten ja hedelmien koristeleikkauksia.  Kyllä vaan oli upijoita koristeluja, ja lähes mistä vaan kasviksesta tai hedelmästä niitä näyttää pystyvän leikkomaan. Toki vaatii harijotusta ja taitua jotta leikkaukset onnistuu ja lopputulos on miellyttävä.
Piti kokkeilla miten tuorekurkku leikkaantuu.
Omenan puolikkaasta kokkeilin tehä linnun. Veitti pittää olla tosi tosi terävä ja mielellään mahollisimman ohut teränen, että sillä sais mahollisimman ohkasia siivuja. Paras oli ihan kunnon hedelmäveitti.
 
Netistä löytyy palijo kivoja ohojeita ja malleja millasia juttuja voi leikellä. Ei muutaku ku kurkut kiemuralle ja sellerit rullalle.


2 kommenttia:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...