lauantai 27. joulukuuta 2014

Kiertokulukua

Tulihan se kunnon talavi. Viime päivinä on saatu kärvistellä pakkasten keskellä, parahimmilaan on mittari hiponu -25 asteen rajaa. Eikä tämänkään aamun lukemat ollu ku pari astetta alempana, -23 ja jotain pykäliä päälle näytti mittari.

Komijasti nousee aurinko puitten takkaa. Häikäsee ihan, ku ei oo muutamaan päivään tuota valoilimiötä näkyny. Ollu paremmin perin harmaita ja pimeitä päiviä. Vaan sehän oli talavipäivän seisaus täsä joku päivä sitte. Sen jäläkeenhän se alako päivä pitenemmään. Eikä kuulkaa mee kauvaa ku päivä on taas niin pitkä ettei pimijää aikaa oo ollenkaan vaan aurinko paistellee läpi yön.
Näin se kiertää, vuojesta toiseen toistuu sama homma.

Päivä seuraa yötä ja yö päivää, eikä ne toisiansa kiinni saa vaikka kuinka yrittää.

Joulua edeltävä aika oli bisnes aikaa, mut kyllä se joulun jälkeinenkin elämä on sitä. Bisnestä tapahtuu vaan hieman eri taholla. Joulun syömiset ku saattaa aiheuttaa tietynlaisen krapulan, jos on sortunu siihen, että syö ihtensä ähkyyn usijammasti ku kerran. Se vanaha sanonta, että jouluna saa syyä yöllä, on aika petollinen. Se kostautuu vääjäämättömästi, jos joka yö mättää masunsa täyteen.

Onkohan koskaan tehty tutkimusta tuosta asijasta, miten monen suomalaisen joulun jäläkeinen elämä lähtee siitä ajatuksesta, että joulukilloista pittää päästä erroon.
Sehän taas vaikuttaa sen, että  kuntosalit vettää porukkaa ja mitä erilaisemmat kuntolaitteet ja kunto-ohojelmat mennee kaupan. Niitten lisäksi painonpudotusta edistävien patukoitten, jauheitten, pillereitten ja juomien myyntikäyrät nousee, bisnesherrat tykkää. Näin se kiertää.

Tällä aikaa, ku oon tätä tekstiä naputellu, on aurinko ehtiny lähtiä jo laskusuuntaan. Enkähän mää täsä ny oo istunu ja naputellu ku vajaan tunnin. Tai mitehän se oli....

Mukavaa päivää sulle!

2 kommenttia:

  1. Siinähän noita mietteitä oli naisnäkökulmasta :)
    Hyvää Uuuta Vuotta 2015 !

    VastaaPoista
  2. Kunnon talvi on tosiaan tullut. Pakkasia koko joulun noin -30, muttei toki haitannut, paitsi ulkoilu jäi vähälle. Siinäpä se vaara sitten olikin, kun kinkunsulatuslenkit jäi vähemmälle. Itse kävin kokeilemassa kantritanssia muutaman tunnin. Hyvää liikuntaa.
    Kivaa vuoden loppua sinulle, kuten myös upeaa uutta vuotta 2015.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...