sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Dumler & Breiden malijakko, ihana kirpparilöytö


Kokki ossuu hyvin usein oikijaan aikaan kirppareille, oli ostanu ihtelleen synttärilahajan. Pohojasa on leimat ja merkinnät kohtalaisen selevästi. Kotija tultuaan oli menny netistä kahtommaan, kenen tekemä mahtaa olla.
Malijakkohan osottautu saksalaisen firman Dumle & Breiden tekemäksi.
Firma " perustettiin vuonna 1883 Peter Dümler ja hänen veljensä laissa Albert BREIDEN Länsi-Saksassa lähellä Koblenz, tämä tehdas oli yksi Länsi-Saksan johtava keraamisten yritykset 1950-luvulla ja 60-luvulla. Ne tuottivat monenlaisia ​​muotoja ja lasitteet hyvälaatuisia käyttävät valkoista savea ja omituinen tyylejä ja värejä. Yritys päättyi vuonna 1992."
http://www.just-a-vase.com/dumler_breiden_01.html 
http://www.ginforsodditiques.com/wgermanmarks.html 

Malijakko on 1971 vuojen mallistua. Kahtelin huutonetistä ja tori piste fiistä, jos olis löytyny misä hinnoisa mahtaa liikkua, mut ei löytyny kummastakkaan. Joltaki noista saksalaisista sivustoista satun sen löytään, myyntihintaa oli rutkasti enemmän mitä kokin maksama euro viiskyt senttiä. 

Synttäripäiväksi tietysti kakkua, tällä kertaa kahvi-juustokakku.
  raitataikina
2 munnaa, 1 dl sokeira, 1,5 dl jauhoja ( glut-riisi-ja perunajauho), 1 tl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhetta
-munat ja sokeri vaahoksi ja lisätään kuivat aineet
-jaa taikina kahtia, sekota toiseen oosaan kaakaojauhe
-lusikoi taikinoita vuorotellen raijoiksi leivinpaperin päälle
-paista 220 asteesa 8-10 minsaa

pohojataikina
1,5 dl riisimuroja, 8 kpl glut keksiä, 0,5 dl soijarouhetta, 2-3 rkl kookosölijyä 
- rouhi riisimurot ja keksit muruksi 
-sekota kaikki aineet tasaseksi murumassaksi ja levitä irtoreunavuuan pohojalle

täyte
5 liivatetta, 400 g vanilja tuorejuustua, 1 dl vahavaa kahavia, 2 dl kermaa, 1 dl sokeria
-liota liivatteet
-sekota aineet keskennään ja lissää liivatteet
-leikkaa raitataikinasta sopivan levyset soirot ja vuoraa niillä vuuan reunat
-kaaja täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymmään

pinnalle
2dl kahavia, 2 rkl sokeria, 3 liivatetta
-liota liivatteet ja lissää ne sitte kylymän kahavin  joukkon
-lusikoi puolet kahavista hyytynneen kakun päälle ja anna hetken hyytyä jääkaapisa, ku on vähä jymähtäny niin lusikoi loppu kahavi, ja laita takasi jääkaappiin hyytymmään

-koristele mielesi mukkaan, suklaa ja kahavikarkit soppii aika hyvin tähän tarkotukseen



1 kommentti:

  1. Kokki oli kakkunsa ansainnut ainakin tuolla kirpparilöydöllä ;)
    terv. Heeka

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...