sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pimijää ja valua

Kyllä on pimijää. Pimeyttä lissää entisestään lumen lähtö. Maa alakaa olla lähes musta, mitä ny mehtäsä vielä jonkuverran lumen ripppeitä. Herkemmille ihimisille tällänen kaamoskausi saattaa tuottaa ahistusta ja jopa pahempaakin masennusta.
Ovat keksineet mitä erilaisempia keinoja ennaltaehkästä ja välttää  masentumista. Yks konsti on valohoito. Siihen tarkotettuja valolamppuja saa ostaa kaupasta. Vissiin niihin lamppuihin on laittettu jotakin "ylimäärästä" plusenergiaa mikä sitte säteilyllään johtaa ihimiseen mielialankohennusta.
Lampun teho ja vaikutus on kai sitä suurempi mitä enemmän istuu ja oleskellee valon vaikutuspiirisä.

Viime aikoina on sähkökatkokset häirinneet ihimisten elämää. Kaiken sen pimeyden lisäksi, mikä on luonnostaan ulukona, moiset katkoset ovat tosi epämukavia.
Kynttilöille ja paristokäyttösille valloille ollu käyttyä melekosesti.

Muistan miten jännää se oli kakarana ku tuli sähkökatkos, koko talo oli ykskaks pimijä. Kaikki lähti hakkeen kynttilöitä. Kynttilät oli aina vähä hukasa, ei niitä koskaan oltu laitettu sillaitte että olisivat heti olleet saatavilla. Kynttilän valosa liikuttiin huoneesta toiseen. Ei passannu juosta ettei liekki sammunu. Jännää oli ku valo heitti epämääräsiä varijoja seinille...hu ..huuu...mielikuvitus lähti laukkaan.
 
Raamatusaki puhutaan pimijästä. Ihan jo luomiskertomuksen yhteyvesä mainitaan miten pimeys oli syvyyden päällä. Jumala loi auringon ja kuun erottamaan päivää yöstä. Hän pani ne hallitsemaan päivää ja yötä, erottammaan valon pimijästä.
Pimijä liitetään monesa kohtaan asijoihin, jotka vaikuttaa synkille ja kielteisille. Vanahan testamentin puolelta löytyy mitä erilaisempia mainintoja pimijästä: pimijän ja synkeyven maa, syvyydet pimijän peitosta, pimijän kauhut ovat heille tutut. Ei kovin mieluista eikä mukavaa luettavaa. Sanotaanpa vielä olevan heitäkin jotka tekevät pimijän valakeuveksi ja valakeuven pimijäksi.
Ei siis oo ollenkaan huono juttu eikä turhaa  Luukkaan  kehotus:
" Katso siis, ettei valo, joka sinussa on ole pimeyttä." Luuk.11:35
 
Luvusa yheksän, jae kaks Jesaja sannoo; " Kansa, joka pimeydessä vaeltaa näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.
Muutamia päiviä sitte me juhlittiin Jeesuksen syntymää, sitä juhulaa mistä Jesaja tuosa eellä olevasa jakkeesa ennustaa. Raamatusa on useitakin jakkeita joisa puhutaan samasta asijasta.

"Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus". Joh. 1:4
"Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan". Joh. 1:9

Myöhemmin ku Jeesus oli alottanut oman työnsä, vaeltaen kansan keskellä puhuen Jumalan valtakunnasta ja parantaen sairaita, hän puhui heille sanoen: " Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus". Joh.8:12

Valolampun vaikutukset saattaa olla aika hyvät ja siitä ainaki hetkellisesti saa apua ja mielen piristystä pimijän keskelle. Mutta huomattavasti paremman ja pitkäaikasen vaikutuksen antaa taivaallinen valohoito. Siihen valohoitoon ei tarvi tilata vastaanottoaikaa eikä ostaa lamppuja, päivystys on auki ympäri vuorokauven.
Valohoito on kaikille ilimasta ja mahollista.  Riippuu täysin siitä onko ite valamis elämään taivaallisesa valohoijosa vai haluaako sitä jatkaa pimijän tien kulukijana.
Taivaalliseen valohoitoon ei vaikuta sähkökatkokset eikä kaamosajan synkkyys. Se on aina yhtä tehokasta, lohduttavaa ja parantavaa. Kannattaa kokkeilla.

 2 kommenttia:

  1. Ei pimeessä oo mitään pelättävää, opin sen jo kakarana, eikä enää viimosee...ainakaa 46 vuotee oo tarttennu pimeetä pelätä. Muistathan että aina siellä pimeessä on Jeesus sun turvanas. :)

    VastaaPoista
  2. Mummoni, joka nyttemin on manan majoilla, sanoi mulle kerran ettei pimeässä sen paremminkin kuin muuallakaan ole pelättävää jos omatunto on puhdas ja niinhän se taitaa olla.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Se on kevät