keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Haltijana

Siskonlikka laitteli eilen iltapäivällä viestiä, kyseli että pääsisinkö töitten jäläkeen heille poijalle ( kohta täyttä 2v )haltijaksi, vanhemmille kun tuli lähtö laitokselle hakemaan uutta tulokasta.
Tokihan minä pääsin kun ei illaksi ollu sovittuna muita juttuja.
Ajelin töistä kotia hakkeen käsityön mukkaan että on jotaki tekemistä jos sattuu synnytys venymään kovin myöhälle iltaan.

Pikku mies oli pappansa kans ovella vastasa kun soitin ovikellua. Meinas ensi että laittaa oven kii etten saa tullakkaan.:) Mut pianpa hän hoksas että "tätihän" sieltä tuliki ja naamalle leves mellevä hymy.
Pappa lähti kotiansa ja me jäätiin vesselin kans kahestaan.

Siinä hetken kahteltuani sanoin poijalle mitähän jos siivottas nii ois isin ja äitin kiva tulla kotia vauvan kans. Poikahan innostu valtavasti, käveli saman tien komerolle mistä löyty imuri, otti hyllyltä imurin lattiasuulakkeen ja selitti kauheesti että tää osa pittää laittaa tuohon putkeen kiinni. :)
Olipa poika seurannu tarkkaan vanhempiensa imurointia kun tiesi tarkalleen mihin osa piti kiinnittää.

Nappasin imurin päälle ja sekös oliki poijan mielestä tosi hauskaa. Imurista kun puhalsi poistoilimaa, siihen ku laitto päänsä lähelle niin tukka nousi ilimaan. Minä siirtelin imuria paikasta toiseen, poika kulki peräsä ja tuuletti tukkaansa. Kyllä nauratti.

Sitte ku saatiin imuroitua sanoin että pyyhittään vähä pölyjäkin, niii, vastas pikku mies.
Hain itelleni siivousliinan ja kostuttelin sitä suihkepullolla kun vesseli sano tomerasti; tätä, ja osotti sormellaan mun siivousliinaa. Haluakko sääki oman liinan? Joo, vastas poika.
Minähän annoin hälle liinan ja poika lähti mut palas samantien takasi ja sano, tätä, osottaen suihkepullua. Pikkasen suihkautin nestettä liinalle ja poika oli tyytyväinen.

Poika kävi vähän väliä pyytämäs, tätä. Pyöritteli liinaa pienisä käsissään aivan kuin ettien hyvvää kohtaa mihin sitä ainetta ois hyvä laittaa. Kulki mun perässä ja niin tosissaan pyyhki pieniä alueita sieltä täältä. Millon kirijahyllyn reunasta, millon omasta potkuautostaan. Keinutuolia kun pyyhin, poika meni keinun taakse kontilleen ja pyyhki selekänojan pinnoja niin totisen ja vakavan näkösenä että multa pääsi nauru.

Kyllä meillä meni ilta hupasasti hommia tehesä. Kaheksan jäläkeen iltapalalle ja hampaitten pesulle. Sitte kahtelimma kaapista yöpukua että millanen se ois kiva päälle laittaa. Sängysä poika selitti kauheesti omalla " kielellään",  lujen hetken aikaa kirijaa ja sitte alan nukkumaan.
Sehän soppii vallan hyvin vastasin ja toivottelin hyvvää yötä.
Käväsin hetken päästä vilikasemasa poijan touhuja. Sielä hän istu sägyssään selaten kirijaa  ja jutteli omia juttujaan. Seuraavan vartin pääsä oli aivan hilijasta, uni oli voittanu pienen siivoojan.

Mullaki jäi käsityö tekemättä ku löysin konneelta kivan pelin jota pelasin. Kello oli kai kakskyt yli kymmenen ku puhelin soi; Poika tuli! Nonii jopas se sitte kävikin melekosen nopeesti kun olin varautunuu että taitaa mennä seuraavan vuorokauven puolelle. Isä sano tulevansa jonku ajan päästä.
Pelasin vielä hetken aikaa mut sitte alako niin silimiä karvastelleen ja väsyttään että sulujin konneen ja kellahin sohovalle. Nukahin heti. Heräsin siihen ku isä tuli kotia. Kello oli vähä vaille kakstoista.
Onnittelut ja halaukset isälle, takki päälle ja kotia ommaan sänkyyn.

2 kommenttia:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Retronukke

Vanahan nuken ystävältä sain sen raajat kaikki irronnet vain. Kuminauha hauras ja rikkonainen ei pitäny sitä koossa lain. Pieni m...