maanantai 25. heinäkuuta 2011

Cape East

Viime perijantaina ajettiin ulukomaille, ihan Haaparantaan asti. Oli kokki varannu vanhalle elämyspäivän. Aamupäivä kierreltiin kirpparilla ja iltapäivällä mentiin sitte kylypylään polskuttelemaan. Olihan hieno paikka.
                                                                                
  Maailman suurin sauna, istumapaikkoja 150:lle. Alalauteilla lämmintä 35-40 astetta, ylimmällä lauteella ku istu nii alako jalakapohojia kuumotttaa, tunntu että ne pallaa kuuman puun päällä. Ensi katottiin että lauteitten alla on vastukset ku näky punasta väriä, mut ne olikin värilliset ledvalot. :)
 Tunnin välein saunaan puhaltaa hienosta lumisajetta, tai siis esittees niin sanotaan. Todelllisuuvesa "lumisaje" oli muutamia valakosia hiutaleita joita leijaili parinkymmenen sekunnin ajan ilimasa. Hyvä ku ehti erottaa että jotakin sato. Mutta mielenkiintonen kokemus.
Saunoja oli useita. Suomalainen sauna, höyrysauna, kivisauna joka oli todella kuuma ja kostee.

Saunan portaat kun nousi ylös niin sieltä pääsi Sky Deckille ja Love Seatille.
Pitihän meijän kokin kans vaalijanpunasta tuolia testata mut ei me kyllä tajuttu että mitähän erikoista siinä ois ollu. Liekkö me liijan vanahoja? :)


Kattoterassilla olikin sitte paikka misä ois voinu lojua vaikka päivän. Aurinko paistoo, kaunis jokimaisema, sininen taivas...


Pulp...plup....plup.. ihania kuplia ja lämpönen vesi. Tänne oli kiva pulahtaa sen jäläkeen kun oli hetken kököttäny kylymäaltaasa, +4 astisesa veesä. Jäinen iho ja porealtaan lämminvesi , jämerä yhistelmä mikä tuntuu mukavasti iholla.


      


Aamupalalle metiin pihapiirisä olevaan ravintolaan, joka oli ihan jokiranasa. Ruokasalista oli hienot näkymät joelle. Aamupalapöytä oli niin runsas ja monipuolinen, tuli syötyä enemmän mitä mahanahka salli. :)

Huone tuli luovuttaa kahteentoista mennesä, joten ehittiin vielä käymään kylypylän puolella saunomas ja polskuttelemas altailla.
Kyllä oli rento ja lepposa olo kun istahettiin autoon ja lähettiin ajeleen kohti pohojanmaata. Senverran mahtava päivä oli että päätimmä tulla joskus toistekkin.

http://www.capeeast.se/

1 kommentti:

  1. Kyllähän mummelilla runosuoli sykähteli...
    Kauniissa paikassa olitte olleet, me vaan täällämaalla...

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....