keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Nukke, yks ja sama vaan kuitenki erilainen

Alaku vuojesta innostuttiin muutaman naisen kans perustammaan srk:aan käsityöpiiri. Ajatuksena on tehä kaikenmoisia kivoja, mukavia, heleppotekosia käsitöitä, jotka laitettas sitte myyjäisiin myyntiin. Parina kertana ollaan ommeltu kasseja. Viime kerralla alotettiin nukkejen vaatettaminen, ku saatiin muovikassillinen pieniä nukkeja. Nuket ovat n. 20 senttiä korkeita ja kotimaisia, niitten selijäsä lukkee made in Lapland.
Meinasin ensin tehä kaikille samanlaiset vaatteet, mut se ois ollu liijan ykstoikkosta.
Joka nukesta tuli omannäkösensä vaikka naamataulu onkin kaikisa sama.


Heleppo tehä ku yhet ja samat kaavat käy kaikille. Kangas vaikuttaa tosi palijo lopputulokseen.
Virkattu asu tekkee nukesta lihavan näkösen. :)
Vaattet on  laitettu nukkejen ylle siten ettei niitä saa riisutuksi. Mustat kengät tein keinonahkasta, osan ommellen, osan liimaamalla suoraan jalakoihin kiinni.
Tämän nuken tein ensimmäisenä, jolloin piirtelin myös kaavat joilla tehä vaatteet. Kaavat monistettiin ja jaettiin piiriläisille. Niin jokkaisen on suhteellisen heleppo tehä sopivan kokosia vaatteita ku ei tarvi joka kerta alakaa miettimmään minkähän kokosen tästä tekis.
Saumanvarraa olin laittanu ossaan kaavoista turhan palijo. Onneksi ylimääräsen kankaan voi leikata pois. Parempi niin, että varraa on liikaa kuin että liijan vähä.

Toivottelen kaikille oikein hyvvää ja lepposaa pääsiäistä.

5 kommenttia:

 1. Hienoja vaatteita on tullutkin :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita vaatteita. Nämä varmaan menevät hyvin kaupaksi ja hienoa kun rahat menevät hyvään tarkoitukseen. - Hyvää pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 3. No nuo nuket uusine vaatteineen eivät olekaan mitään tusinatavaraa, koska kaikilla on aivan omalaisensa vaatetus. Ovat kivan näköisiä noissa vaatteissa. Siunattua pääsiäisaikaa teille sinne:)

  VastaaPoista
 4. Hienoja nukkeja. Nuket ovat ihan keräilynukkeja kotimaisena ja ent. Dollytex-tehtaan jälkeenjäämistöä. Hienot vaatteet teitte.

  VastaaPoista
 5. Vaatetus antaa nukeille persoonallisuuden kasvonpiirteistä huolimatta.
  Hyvää Pääsiäistä.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Jellona

Maskotiksi lastentapahtummaan tuunasin vähä jellonapukua. Tein tassut ja pään, sivusaumoihin lisäin vähä kangasta niin puku mahtuu aikusenki...