tiistai 28. joulukuuta 2010

Joulun jälkeistä elämää :)

No niin, yks joulu onnellisesti ohitte.
Onnistuhan se ankkapaistiki, heh heh hee.. tarkemmin paketin tuoteselostetta ku lujettiin, nii seleviski että syötiin hanhen rintaa eikä mittään ankkaa.
 Noh, kerrankos sitä ihiminen erehtyy.
Mutta hyvvää sitä tuli ku ankkapaistin ohojeella se laitettiin. Minä maustin ja laiton lihan uuiin, kokki valamisti kastikkeen. Lisäksi hauvutettiin uunisa kasvislohkoja, jotka olin ennen uuniin laittamista antanu muhia puolisen tuntia maustesekotuksesa, johon olin laittanu, oliiviölijyä, intialaista maustetta, chiliä, suolaa, currya.
Laiton kasvikset uunipellille, jotta ne saa hyvän ruskituspinnan, välillä muistaa sekotella. Ohojeen mukkaan, hanhen uunisa olo aika oli 10-15 minnuuttia, ku sen pitäs jäähä sisältä hieman punertavaksi, no niise kyllä jäiki, vähä liijanki palijo.
En tykänny, mut kokki tykkäs. Mää kääräsin toisen rintapalasen takasin folioon ja laiton jälkilämpöön sen vielä muhimaan parikytä minnuuttia, paremman makusta kun liha oli kunnolla kypsynyttä.

Eilen iltasella ajeltiin sitte tänne Kuusammoon johonki korpeen mökille.
Ai että onkin hieno paikka. Mittari näyttää -25 pakkasta, lumista mehtää , järven ranta aukennee tuos vajaan 50 metrin pääsä. Pittääki käyvä joku päivä jäällä käveleskelleen ku näyttääs ettei sielä oo kovin paksusti luntakkaan.

Ku heräsin, laiton takkaan valakian. Tuollanen vuolukivesta tehty iso takka, sen ku saa lämpimäksi kauttaaltaan niin johan tarkennee. Alaosasa on tulipesä ja sen yläpuolella leivinuuni, mikä lämpiää siinä samalla ku tulet laittaa, kätevä systeemi, eikä tarvi alakaa arinaa hiilloksesta puhistammaan jos haluaa jottain sapuskaa uunisa laittaa, tai voishan tuola paistaa vaikka rieskaa.

Ja päivän mietelause:

" Ihimiset joita rakastamme sydämestämme, eivät vanahene"
-Emst Penzoldt -

Hupasaa päivää!

1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...