perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kokkeillaan Karavánia

 Kahavin osto siirtyki iltapäivän puolelle. Ny valittiin komija punanen paketti. Kaupasa koitettiin ottaa selevää paketin sisällöstä ja tään pitäs olla pelekkää kahavia. Löytypä vielä merkintä siitäki että soppii suojatinkahavin keittoon. Eli on riittävän rouheista että suojattuu.
Eellinen ohorakahavi oli liijan hienojakosta, melekeen pölyä. Surku vaan ettei siinä paketisa ollu minkäänmoista mainintaa millaseen keittimeen se on tarkotettu. Mut se siitä. Jospa tää Karaván olis hyvin suojattuvvaa ja hyvän makusta.               
 Aamupäivällä käveltiin Tonavan rantaan kattomaan yhtä sota-ajan muistomerkkiä.
Pienen lapsosen kengät puhuttelivat katsojaa.
Unkarin natsipuole keräs juutalaisia parlamenttitalon läheiselle rannalle 1944. Siinä he ampuivat kaikki ja heittivät ruumiit jokkeen. Kerrotaan että juutalaisten kenkiä oli jäänyt rannalle joita jotku olivat ottaneet talteen ja teheneet niistä muistomerkkejä rannan kivetykseen.
Kengät kaiketi on upotettu jonkusortin metalliseokseen jolloin ne ovat jymähtänneet ommaan muotoonsa. Osa kengistä oli aika ruosteisia ja tummia,mutta monta vuotta ne vielä kestää ennenku täysin lahuavat.

1 kommentti:

  1. Tuollaiset muistomerkit pysäyttävät aivan erilailla kuin jotkin tunteettomat ja tyhjänpäiväiset patsaat, sillä tässäkin tapauksessa noissa kengissä on jotain henkilökohtaista - todellista.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...