keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Keskiviikon touhuja


Havahuin aamuyöstä herreille, toinen korvatuluppa irtos. Kuulostelin hetken josko olis sen verran hilijasta, että ottas toisenki pois. No oli, ilimastointilaite vaan hyrisi hilijoskellen joten sen ääneen nukahin uuvestaan lähes saman tien.
Klonks.. klanks..klonks..klanks kuulu kavulta ääni kuuven jäläkeen. Ihimettelin mielesäni että vieläkö jokku lykkää kolikärryjä, kärryjä joisa on semmoset kovat rattaat, joko puuta tai metallia.
Klonks...klanks...siinä vaiheesa piti jo verhojen ravosta kurkistaa, että mistä kummasta lähtee tuommonen ihimeellinen ääni.

Hotellia vastapäätä on kauppa ja sinne tuotiin tavaraa. Kavari veti jonkulaisella isolla koukulla muovilootia perässään pitkin mukulakivikatua mikä synnytti klonksuttavan äänen.
Toisella kertaa samainen ääni lähti katusiivoojan vetäesä isua roskalootaa perässään. Katusiivoojat tyhyjäävät katujen varsilla olevat pienet roskikset ommaan suureen lootaan. Mukanaan heillä on harijoja ym. tarpeellista työvälinettä. Ei maha kovin rapijaa hommaa sekkään olla.

Kokki heräs kans ja tuumas että ihan sama ku nousee veen keittoon, eipä tuo ennää nukuta. Mää taisin vielä torkahtaa hetken aikaa, tai luulen niin, pahasti kesken ku tuntu unet jääneen.
Mut aamusta mentiin heti kauppahalliin aprikoosien ostoon ja samalla reissulla tuuaan kahavimaitua.

Päivän päälle ostettiin kolomen päivän matkatiketti jolla pääsee likkummaan paikasta toiseen kätevästi. Ajomma metrolla toiselle laitaa kaupunkia ja painuttiin iltapäiväksi lillummaan kylypylään.
  Kylypylästä lähtiesä päätettiinki kävellä Margaretin saaren kautta hotellille, vaikka sieltä tulleeki usijampi kilometri matkaa. Ilta oli vaan niin mahtavan ihana että siitä piti nauttia. - Ja kyllä me nautittiinki.
 Osa kaupungin rakennuksista päässy enämpivähempi kehenoon kuntoon. Mut ahkeria oli rakennusmiehet töitä tekkeen. Seurattiin hetken aikaa heijän puuhastelua. Kolome äijää ylimmällä hyllyllä purki rakennustelineitä. Sitä mukkaa ku saivat osia irti laittovat ne menneen alas. Äijä per kerros ja tavara liikku aika sutjakkaasti maata kohti. Kaikkia ne unkarilaiset keksii.
 Margaretin saaella aikoinaan ollu joku luostari.
 Mahtaakohan olla Pepposen tuttuja?

3 kommenttia:

  1. Te ainakin käytätte lomanne hyödyllisesti ettekä loju paikoillanne ja hyvä niin. Noista äänistä ja niiden aiheuttajista niin monet ulkolaiset tavat tuntuvat omituisilta ja jopa jälkeenjääneiltä jutuilta mutta maassa maan tavalla.


    Ja kyllä, nuo dominikaanit jatkavat toimintaansa muualla ja ovat varsin leppoisaa porukkaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei me osata lommaa sillaitte viettää että hotellisa kaiket päivät maattas. Aamukahavit ku saahaan juotua hetki ollaan että ehtii laskeentummaan ja sitte menoksi. Näinhä se on että maasa maan tavalla.

      Poista
  2. Unkarissa on paljon nähtävää ja historian havinaa, monenlaisen vallan alla sekin kansa on elänyt.. Tuttua noi kolina hommat, Portugalin lomallani oli just sama juttu..Koli koli aamuyötä..tyhjensivät pieniä roskiksia siivosivat katuja ja toivat tavaraa ravintolihin ja kauppoihin.. Nauttikaa nyt lomasta ja kylpylän rentouttavasta lomasta.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...