keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tätä Päivää !

Aamupäivä ollu niin kiireinen ettei oo koneellekkaan ehtiny ku vasta nyt. Eikä täsä ehi nytkään kovin kauheesti naputteleen ku ois jottain pikku hommia täsä kotosalla mitä tehä.

Pyykkikasa oottaa laittajaansa. Ihan vaan muutama silitettävä vaatekipale loijuu kokin työhuoneen tuolilla. Ei sillä, etteikö ne sais sielä lojua, aivarmasti saavat olla. Mää vaan tykkään että se pyykki joka lintattaan, laitettaaan kaappeihin samantien ku otetaan pois narulta. Niitä vaatteita ei jätetä lojumaan mihinkään epämääräseen kassaan, jospa nuo tuosta joskus joku laittas. Ei, ne laitettaan samantien.

Silitettävä pyykki on sitte vähä toinen juttu. Ne minä nostelen nättiin pinoon tuolille, eikä niitä jäteätä miten sattuu myttyyn vaan ne laitettaan sillaitte vähä niinku siististi.  Kamala alakaa silittään läjäsä olleita vaatteita, ne on niin ruttusia  ja lintosten jäläkiä täynnä, että kyllä joutuu tekkeen töitä että saapi ihan silijöiksi.

Vaikka höyryrauta onkin meleko tehokas ryttyjen poistaja, kyllä se enemmän aikaan vie jos pyykki on kuivunu ryttyseksi, saatikka jos vielä usseita päiviä oottellee silittämistään. Päivä kaks kestää ootella sitte alakaa ottaan lojuvat vaatteet hermoihin. :)
No eipä ne munkaan silitystyöt tällä edisty että täsä istun ja naputtelen...alahan painua mummeli hommiin.

3 kommenttia:

  1. Mä aina ravistelen pyykeist suurimmat rypyt pois, ennenku laitan ne kuivuun. Ja on tasan yks työ mitä meikäpoika ei tee, silittämiin.

    VastaaPoista
  2. Joo, niin ne pitääki siinä vaiheesa ku konneesta ottaa, ravistella ja oikeestaan rävähyttää reilusti vaatteet auki, että rytyt oikiaa , sitte vasta kuivummaan. Aina kuitenki on jotain mitä pittää silitellä...

    VastaaPoista
  3. Tiesitkö, siskoseni, että täälä päin Suomia vaatteita ei lintata, vaan VIIKATAAN. Eikö kuulostakki hullulta? Meillähän ne on aina lintattu! 8)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...