Oma vaivansahan se on alakaa ne jauhammaan, ettiä mylly, jos muistaa mihi se on laitettu edellis kerralla. Mittoa sopiva määrä papuja myllyyn, niitä kun ei kannata jauhaa enenpää mitä tarvii. Ite jauhaminen on meleko nopia toimenpije. Muutaman kerran nappia painaa nii se on siinä.
Yks huono puoli tuosa myllysä on, yläosa misä jauhettaan ei oo irrotettava. Pavut ku on jauhettu joutuu koko systeemiä kallistaan ja kippaamaan pöönät keittimmeen. Voishan ne kai lusikallaki sieltä nostella, tai kahavimitalla. Sillon vaan pittää vähä varua terrää ettei sitä kolohi.
Valamiiksi jauhettuna jos ostaa voi valita haluaako pannu- vai suodatinjauhatusta. Sillä kun on todella merkistystä kahavin laatuun. Perkolaattoriin ei suositella suodatinjauhatuksen käyttöö. Osa pöönistä mennee sihtin läpi mikä tekkee kahavista sameeta. Tai jos on ihan pakkotilanne, pannujahuhatus on loppu, on kauhia kahavintuska, sillo ei auta muu ku keittää suodatinjahatuksesta. Muistaa vaan antaa kahavin seisoo hetken aikaa puluputtelemisen jäläkeen. Hieno pöönäsakka valluu pohojalle eikä oo ihan kaikki kahavin seasa.
Havaijin pähkinä:
Tämä maustekahavi huokuu erikoisuutta ja eksoottisuutta.
Kahvisa maistuu paahetut hasselpähkinät ja mieto kookos.
Makumatka lämpimään kookospalmun alle.
Cafe´de Paris:
Kahvi ja konijakki vievät sinut makumatkalle Ranskaan!
Valikoitu kahavilaatu, jonka makuna on mieto ranskalainen konijakki.
Toffee:
Suusa sulava täyteläinen toffeen pehemeys
vie kielelsi mennessään. Kuin karamelli,
kermamainen ja pehemiä.
Toffeeta ei oo ennen ostettu, pitääneeki keitellä siitä jäläkiruoka kahavit!
Varmaan onki ite jauhettu tosi hyvvää. Tykkään kyllä toffeesta, mutta en oikeen ossaa kuvitella, miltä se kahavin mausteena maistuis. Voi olla hyvvääki!
VastaaPoistaKahviha on pahaa.
VastaaPoistaPartapapan makunystyröisä taitaa olla jottain vikkaa? :) :)
VastaaPoistaEevantytär, ihan hyyvvä oli. Semmosen pyörijän vaaleenruskijan toffeetikkarin makuvivahe. :)