keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tulihan se valamiiksi

Pari vuotta sitte löysin kangasvarastosta mustan villakankaan ja alotin kirjomaan siihen ristipistokuvioita. Suunnitelmisa oli tehä joko uus kiikkutuolinmatto tai seinävaate, keskenhän se sillon jäi. Kevvällä otin sen uuvestaan työn alle ja uus suunnitelma oli tehä kankaalle huovutustyö.
.
Seinävaate pääsi koristammaan etteisen seinää. Ossuu mukavasti heti silimiin ku astuu ovesta sisälle.

Aikasemmin tehyt ristipistokuvijot oli ihan mukavan näköset, en alakanu purkammaan niitä vaan jäitin ne silleen. Villasta neulahuovuttelin erilaisia kukkasia jotka kiinnitin neulalla huovuttamalla villakankaaseen. Samoten tein tekstin. Neulahuovutusta tehhään siihen tyhön tarkotetulla neulalla. Neulan kärijesä on pieniä väkäsiä jotka tartuttavat villakuidut kiinni toisiinsa kun niitä tökitään neulalla. Tökitään, pökitään, tökitään ja taas pökitään villoja niin kauvan jotta ne ovat riittävän tiiviitä, sen mukkaan millasen lopputuloksen haluaa saaha aikaan.
Seinävaate tuntu kaipaavan kehykset ympärilleen. Nauhalaatikosta löyty tuollasta hieman vanahanaikasta nauhaa jonka ompelin kankaan reunaan. Taustakankaaksi laitoin vahavan puuvillakankaan mikä antaa ryhtiä seinävaatteelle jotta pysys kutakuinki suorasa seinällä roikkuessaan.
Lehtien huovutuksesa käytin erisävysiä villalankoja villan seasa, sillaitte sai aikaan kivan eläväisen pinnan. Kukkien varret tein kiertämällä villalankaa ja villaa rullalle jonka sitte neulahuovutin.
Villalla on heleppo " värijätä" sitä kun voi laittaa ohuen ohuita suikaleita vieriviereen jotka mennee huovuttaisa sitte lomittain. Värisävyt voi joko rajata ihan selkeesti tai häivyttää.


1 kommentti:

  1. Tosi hieno ja kaunis työ. Olet kyllä niin mahottoman taitava ihminen.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...