sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pölijää touhua

Varmaan jokkainen ihiminen joskus on ollu semmosesa tilanteesa että joutuupi kuulemaan toisten ihimisten juttelua osallistumatta siihen ite milläänlailla. No, esimerkiksi semmonen tilanne että ajat autua ja toinen istuu vieresä ja puhhuu puhelimmeen. Asija mitä puhuvat ei kuulu sulle pätkän vertaa, saatikka että oot tietonen asijoittan kokonaisuuvesta ku et kuule muutaku sen mitä vieresä oleva juttellee.
Mut siitä huolimatta sitä voi tehä melekosia päätelmiä ja havaintoja että mistähän oikeen mahtaa olla kyse.

 Me ajelimma eilen Ranualle ku kävimmä siskonlikan synttäreillä. Minä istuin ratin taa, mikä aika harviaista, mut siihen oli syynsä. Kokkilla meinaa tuo lentsu olla sillämallilla että veto on pois, kroppaa kivistää ja väsyttää. Aattelin että hälle mukavempi kuei tarvi aijaa, jaksaapi käyvä reissun ku saapi istua pelekääjänpaikalla. Tiijä sitte oliko mukavempi, ei ainakaan kertonu pelijänneensä. :)

No siinä meijän ajellesa kokin puhelin soi, velipoika soitti.
Mää kuulin,( en siis kuunnellu ) heijän jututeluaan mikä vaihteli laijasta laitaan, talokaupoista tietokonneen ohojelmien laittoon, kuvien käsittelyyn jne.
Josaki välisä kuulin ku puhuvat kerrostalojen purkamisesta, sillon höristin vähä korviani ja kuuloaistini jollakinailla terästy. Kuulemaani mietiskelin vielä jäläkeen päinkin.

Siis niin järijen köyhyyttä ku olla ja saattaa. Hyvä kuntosia kerrostaloja puretaan ku ei niihin oo saatu vuokralaisia. No ei kai niihin saaha asukkaita ku vuokrat on niin korkeita.  Eikös se ois järkevää tiputtaa vuokrien hintaa niin varmasti saisivat taloihin asukkaita. Eikä tarvis miettiä ja kummastella mistä saatasiin rahat hoito-ylläpitokustannuksiin.
 Mutta ku ne on nää nykyset systeemit niin hullunkurista politiikkaa, pölijää touhua mitä ei mun pieni järkipahanen taho millään ymmärtää eikä käsittää.

Uusien tajolen rakennusfirmat ku ei tykkää siitä että joku pulilju laittaapi asunnot vuokralle halavalla hinnalla. Eihän sillon kukkaan osta uutta tai mee vuokralle asuntoon josta saa maksaa enemmän ku laki sallii. Kuka ne ehot ja määräykset oikeen sanelee millä hintaa saa asuntoja vuokralle laittaa?
Vaikuttas vähä siltä että se on jokotai, joko purat talot pois tai sitte teet tappiota kaiken aikaa ja revit multa vuokralaisilta rahat. Siis äly hoi!!
Pölijää touhua, tehä tietosesti ja tarkoitusenmkasesti ihimisten elämästä turhan hankalaa.

Pitäs vissiin lähtiä mukkaan politiikkaan ja antaa äänensä kuulua mitä oikeen oon mieltä. :)

Mutta ny on sunnuntai lepopäivä, joten eipä kannata miettiä tuota sen enempää, lepopäivä se aivoillaki oltava.:)
4 kommenttia:

 1. Tämä kännykkä aika on sanoisinko pirullista aikaa. julkisissa kulkuneuvoissakin kailotetaan isoonm ääneen påuhelimeen omia asioita joita sitten sivulliset joutuvat tai haluavat kuulla. Sitten ihmetellään mistähän ihmiset senkin tietää. Pitäs aikapaljon harkita mitä sinne huutaa kaikkien kuultaville. Vaikka ei haluaisikkaan kuula niin minnes nuo korvatkaan laittaa.
  Mukavata pyhäpäivää.

  VastaaPoista
 2. Levon merkeissä se päivä on menny.

  Muuten, oon aivan täysin samaa mieltä tosta purku/talohommasta. Järjen köyhyyttä. Toinen on se, että talo puretaan siks, et on halvempaa purkaa ja rakentaa kokonaa uus, ku korjata vanha. Hölynpölyä, sanon mä.

  siu xx

  VastaaPoista
 3. Komppaan Timppaa, tuo talojen purkaminen on järjen vastaista toimintaa mutta mikäpä ei olisi tänä päivänä kun raha määrää sen mitä tehdään tai ollaan tekemättä.

  Sitten: Tervetuloa Luostariin ja kiitos auttamisesta tänään, kyllä niillä rukouksilla oli voimaa ja asiat menivät eteenpäin.
  Laitoin sun blogin ilmoitustaululle ja tottakai laitan linkin vielä "Seinälle" elikkästen sivupalkkiin niin väki löytää tiensä tänne helpommin eikä haahuile ympäri blogistaniaa ;)

  Nyt on pakko kiiruhtaa laittamaan Luostarin asiat järjestykseen, tein nimittäin muutaman tunnin välikuolemat kun uudet lääkkeet vaikeuttivat tätä kirjoittamista niin paljon (lihaskoordinaation puute ja silmät vispas) mutta tulen sitten tutkimaan (lue: penkomaan) tätä blogiasi paremmin :D

  Ps. En halua olla millään muotoa ronkeli enkä valittaa mutta tuotti hieman vaikeuksia lukea tuota fonttia, se kun yksi näitä nykyisen lääkityksen kirouksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti palautteesta. Eipä sitä tuu ajatelleeksi tuollasta ku itellä ei vastaavanlaista haittaa. Mitä ny välillä pientä lukihäirijööö mut se johtuu ihan vaan mun hoppusesta luonteesta. :)

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...