lauantai 23. helmikuuta 2013

Kylläpä oli kokki keittäny hyvät aamukahavit, heräs ihan kunnolla ku pari kupillista hörpin menemään. Siitäpä se tää päivä lähtiki sitte aika hyvin käyntiin. Tekasin hedelmäleivän uuniin ku entisen oli joku syöny.
Eipä olla juuri muuta leipää leivottukkaan sen jäläkeen ku tuo hedelmäleivän ohoje löyty lehestä. Se on niin älyttömän heleppo tehä, tarvi muutaku sotkia kaikki aineet sekasin ja laittaa uuniin.
Paistoaika on pitkänlainen, puolitoistatuntia, mut menneehän sekin aika sutjakkaasti ku aukaseepi vaikka konneen ja alakaapi pälämäärän läpi plokeja. Kahtelleen ja lueskelleen mitä uusia tekstejä itekukanenki on saanu kirijotelluksi. Leivän ohoje pitäs löytyö tunnisteista, leipomiset.

Alakuinnostuksesta on pikkasen harventunu plokin päivitystahti, mut jos ny kerran kaks viikosa sais jotaki aikaseksi niin kai se vielä sillon tuntus kohtuullisetla ja plokisa säilyy semmonen  tuntu että tää on hengisä. Tai siis kirijottaja on. :)

Tääki päivä mennee siten että ku saan pyykit konneesta laitettua narulle lähen muutamaksi tunniksi töihin. No joo joo, töihin, vaikka onki lauvantai. Mulla ku tuli joulun aikoihin muutamia ylimääräsiä vappaapäiviä jotka sovittiin että teen tunnit sitte kevvään aikana poijes.

Jaahas...laakerikilijujainen lopetti metelöimisen joten pyykit narulle ja menoksi.


 klo.15:30

No niin päivän työt tehty. Ny ehtiipi hetken jatkammaan tätä..

En oo sillaitte varsinainen tarijan kertoja joka osasis monisanasesti kuvailla ja kertua juttuja. Joillekki on semmonen kirijottamisen lahaja annettu, kokilla on. Hän on kirijotellu muistiin isänsä kertomia sotajuttuja, aikoopi tehä niistä kirijan kunhan saapi sopivat kuvat hankittua.

 Nelijä sivua oon lukenu kokin kirijottammaa tarinaa enkä aiko enenpää lukia, luen vasta sitte ku kirija on valamis. Nykyään ku on niin heleppo nettiohojelmalla kirijoa tehä. Voipi liittää kuvia ja kuvatekstejä, kirijottaa tarinan siihen aukealle ommaan lokeroonsa ja painaa vaan valamis näppäintä. Postin kautta ilimestyypi sitte kirijapaketti misä on valamis teos.

Tähän  mennesä kokki on teheny kolome kirijaa. Ekan Sanoja rakkaudesta, meijän 30-vuotis hääpäivän kunniaksi. Toinen kirija Matka Roomaan  ja kolomas Loma Ranskassa.
Mihinkään julukiseen myyntiin teokset ei lähe, ihan vaan omaksi iloksi. Mukava konsti laittaa muistiin tarinat ja kuvat  kirijansivuille. Vaikka pyssyyhän ne muistisa koneellakin mut ohan se vähä eri juttu plarata kirijan sivuja ku tuijottaa ruutua. Eiks vaan ookki?

Tunnin päästä saunaan....3 kommenttia:

 1. Joskos saisi lisäinfoa että missä se kokki ne kirjansa teettää ja paljonko sellaiselle tulee hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokki on teettäny kirijansa Ifolorilla, www.ifolor.fi/kuvakirjat. Hinnat alakaapi alle kolomenkympin ja nousee sitä mukkaa mitä enemmän kirijaan tullee sivuja. Sivulta löytyy hinnastoki.
   Toinen misä voipi teettä oon Lulu photo books,
   tarvii vaan osata lontoonmurretta jotta tuolla sivustolla pärijääpi. :)

   Poista
 2. Ahaa, kiitos tiedosta ja pitääpi käydä vilkaisemassa. Kyllä sinä olet sitten mukava ihminen, tiesitkös sen?

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...