sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Sana sunnuntaille

Ei kukaan, joka sytyttää lampun, pane sitä kätköön eikä vakan alle, vaan panee sen lampunjalakaan, että sisälletulijat näkisivät valon.
Sinun silmäsi on ruumiin lamppu. Kun silmäsi on terve, on koko sinun ruumiisi valaistu, mutta kun se on viallinen, on myös sinun ruumiisi pimeä.
Katso siis, ettei valo joka sinussa on, ole pimeyttä. Matt. 11: 33-35

Ajatteleppa miten tärkiä juttu valo on, iliman sitä ei ois elämää. Ellei meille paistas aurinko aina sillon tällön niin maapalolla elämä loppus meleko lyhyveen.
Niin tärkiä ku on tuo ulukonen valon tarve, yhtä tärkijää on myös sisäinen valo.
Tuosa yhesä jakkeesa sanottiin; katso siis, ettei valo joka sinussa on, oo pimeyttä.

Pimijää valua? Ookko koskaan pysähtyny aattelleen mitähän semmonen mahtaa olla ??
On siis mahollista, että ihiminen saattaa kävellä kirkkaasa auringon paisteesa ja pimeys kulukee koko ajan mukana, eikä hän ite sitä ees huomaa. Saattaa toki olla niin että on ollu aikoja jolloin sinne pimeyteen on yrittäny pienonen valokiila osua. Mut ihiminen on tiukasti vetässy oven kii jottei valo pääsis enenpää valtaamaan allaa.
Se ku on niin, että valolla on taipumus palijastaa ja valasta. Valosa tullee kaikki roskat ja villakoirat näkösälle, silloha sitä huomaa ja tajuaa että kertakaikkiaan ku täsähän pitäs tehä puhistusoperaatiota.

Hebrealaiskirijeen nelijäs luku jakkeet 12 ja 13 sannoopi; " Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja tervävämpi kuin mikkään kaksteränen miekka ja tunkee lävitte, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikkään luotu oo hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja palijastettua hänen silimäinsä eessä, jolle meijän on tehtävä tili."

Eikähän se välttämättä tunnu niin miellyttävälle ja mukavalle ku hegen miekka alakaa sisikunnasa kääntyileen. Kyllä siinä monen monta kertaa tuskastuu, ahistuu ja itkua pukkaa, mutta kun siihen prosessiin uskaltaa lähteä, hengen miekka myös parantaa, lohuttaa ja uudistaa sisäisen ihimisen.

Valosa vai pimijäsä?






1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...