sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Paikan vaihto

Lauvantai meni reissatesa ku piti vaihtaa majapaikkaa.Edellis iltana pakattiin jo laukut valamiiksi ettei tuu aamulla kiirusta sen touhun kans. Pitkää matkaa ei tarvinnu bussiasemalle kävellä, asema ku löyty seuraavan kavunkuluman takkaa. Oishan sitä voitu mennä junallaki, mut enste ois pitäny mennä Keszhelyyn jollaki konstilla. Ohan se mukava vaiheeksi ajella bussila ja mitä aikataulua kahtottiin nii nopijammin tää bussi Budaan saakka kuluki mitä juna. :) 
 
Aurinkoinen ja lämpönen oli aamu, pienonen tuulenvire kävi ku matkalaukkujen kans lompsittiin asemalle. Sielähän oli muitakin oottelemasa sammaa bussia. Kello tuli 9.20 mut ei meijän bussia näkyny missään. Me jo aateltiin että jopsa se ei lauvantaisin kulijekkaan ku ei sitä alakanu kuulummaan. Mikä lie oli bussin tulemista hijastanu mut tulihan se viimmen, varttitunnin myöhäsä. Kuskilta sai ostaa liput, nippanappa 25 ekee meiltä kahelta. Siis ihan älyttömän halapaa matkustamista. Rovaniemeltä ei pääsis tuolla hintaa ku Tervolaan saakka jos sinnekkään.

 Reilu pari tuntia kesti ajomatka , joten olimma puoli yhen aikohin Budasa. Petnehazyn hotelliin sisääntulo ajaksi olivat merkanneet klo 16,00, meille jäi kivasti aikaa käyvä ostamasa ruokaostokset. Ensin kuiten menimmä metroasemalta hakkeen liput että päästään liikkummaan kätevästi. Ostimma 7-päivän lipun molemmille. Kätevä systeemi, yhellä lipulla voi kulukia metrolla, bussilla tai raitsikalla.

 Hotelli mihin oltiin menosa on n. 10 kilsan pääsä keskustasta. Papereisa on ohoje miten sinne pääsee , millä raitsikalla ja bussilla pittää ajella. Matkalaukkujen kans kulukeminen alako pikkasen arveluttaan, ku ei oltu varmoja miten pitkästi viimeseltä bussipysäkiltä jouvutaan käveleen laukkkujen kans. Tuumattiin että jos mentäski kuiten taksilla hotellille.

 Metroasemalle kävellesä nähtiin pari taksia. Kokki meni kysymään kuskilta että lähtiskö tämä viemään meijät Feketetejin kavulla olevaan hotelliin. Ei lähteny. Oli mobiilitaxi, olis pitäny puhelimella soittaa ja tilata kyyti, eikä kuski ymmärtäny englantia yhtään,se siitä taksista.

 Käveltiin laukkujemma kans mertoasemalle ja sielähän oli just raitsikka nro: 61 jolla meijän piti mennä. Hypättiin kyytiin ja niin sitä mentiin. Raitsikka pystähty Huvösvölgyn asemalla, sielä jäimmä pois ja kahtelimma bussia nro: 63 minkä pitäs mennä Nagykovansiin. Löytyhän se ku hetki ooteltiin.
 Bussisa alomma kahtoon kartasta että misähän kohtaa sitä osataan jäähä pois ettei ajettas kovin pahasti ohi hotellille menevästä kadusta. Kartan mukkaan liikenneympyrän jäläkeen olis pieni " peltoaukia" jonka jäläkeen ois syytä jäähä pois kyytistä. Mutta mitäs, eihän semmosta peltua missään näkyny. Bussi käänty yhelle toiselle tielle ja katottiin ympärillemme että joopa joo, mihinkähän sitä nyt mennään. 

Bussisa istu meitä vastapäätä yks nainen joka ystävällisesti neuvo meitä, näytti kartasta misä kohtaa mennään ja millo on jäätävä pois. Sehän oli jo seuraava pysäkki. Pysäkiltä olis matkaa joku satametriä hotellille naisen selityksen mukkaan.
Me olimma perin tyytyväisiä saamastamme avusta ja kiittelimme häntä kovasti ja toivotimme hyvää matkaa.

 Feketetej katu oli hieman huonokuntonen, asfaltti paikkapaikoin ihan hajallaan, kuoppia ja kumpareita. Ja ylämäki..ähh... jokohan se hotelli tuon ylämäen takana? Ei ollu muutaku kyltti että kävelkääpä vielä muutama sata metiä kyllä se hotelli sieltä vastaan tullee. Mikäs haju tuo on? Hmm... taitaa olla hevostalli lähettyvillä? No niihän se oliki, vähä ennen hotellia tien vierellä oli hevosia ja toisella puolen tietä hevostallit. Olimme siis tulleet maalle. :) 

Hotellin ympäristö ihan kivan näköstä kumpuilevaa vuoristoa , on kuulemma suosittu kaupunklaisten lomapaikka. Uima-altaita löytyy pihalta ja sisältä. Jee, pääsee aamu-uinnille. Hotellihuone ihan ok, kivan kokonen, isot ovi-ikkunat jotka aukennee vuoria kohti. Se huonopuoli on että huone ei oo ilimastoitu, mut pittää laittaa ikkuna auki jos alakaa tulla liika kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...