perjantai 20. huhtikuuta 2012

Nisua

Meijän yläkerrasa on ollu asunto myynnisä muutaman kuukauven. Alakuviikosta sinne näytti tulleen uuvet asukkaat. Portaikosa tapasin vanhemman herrasmiehen joka kanteli tavaroita nuoremman miehen kans. Vanhempi mies että ei hän tähän muuta, poika muuttaa vaimonsa kans.
Mullapa päläkähti päähän että leipasempa nisukranssin ja käyn viemäsä uusille naapureille tervetulotoivotuksena talloon.
llalla iski leipomishinku kaheksan jäläkeen.:)
Sanoin kokille että oonkohan mää sairas ku tähän aikaan päivästä alan leipoon. Viimeset paistokset ku sain uunista pois nii kello oli ykstoista.

Olisin saanu leipomiset vähä aikasemmin päätökseen mut teki mieli kokkeilla uutta murupiirakkaohojetta miten mahtaa onnistua mun jauhoista.
4 dl glut. jauhoja, 2 dl sokeria, 1tl soodaa, 1tl leivinjauhatta, 1tl vaniljasokeria, 100g sul. voita
Kuivat aineet sekasin, lisätään sulatettu voi.
Muruseos jaetaan kahteen ossaan.
 Toiseen lisätään 1 dl piimää ja 1 muna. Taikina laitettaan vuokaan ja päälle tehhään täyte.
Täyte: 1purkki rahkaa, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, sitruunan mehu, 1 muna
Loppu muruseos ripotellaan täytteen päälle. Paistetaan 200 asteesa 15-20 minnuuttia.
Kantsii kokkeilla, oli aika hyvvää.

4 kommenttia:

 1. Voisko uudelle naapurille parempaa tuloterrvehdystä anttaa kuin tuo komea kranssi! Tuota murujuttua pitäs kokeilla. pitääkin tallentaa tuo ohje!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava taloon toivotus sinulta. Sinulle iski leipoma vimma illasta minulle ammusta eilettään.
  Kirjoitin murulle viestin että saa heti tulla pois työstä, täällä on lämmintä nisua. Kuinka ollakkaan työmalla oli kaivuri katkaisut sähkökaapelin ja työmaa seis, niin muru pääsi pois aikaisemmin.

  VastaaPoista
 3. Mahtava kranssi! Kyllä saavat naapurit olla iloisia sinun kaltaisestasi. vau, etten paremmin sano:)

  VastaaPoista
 4. Voihan voikranssi! Kunpa vaan emäntä meilläkin enemmän leipoisi pullaa. Vaan taitaa leipomattomuudellaan pitää miestään oikeissa mitoissa. Tänään menen konditoriaan syömään pari korvapuustia kahvin kanssa ja jätän lounaan väliin. Jos naiset ymmärtäisivät, kuinka suuri merkitys on miehen hyvinvoinnille siinä, että kahvin kanssa on muutakin kuin kermaa tarjolla, niin joka taloudessa leivottaisiin viikottain.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...