tiistai 11. tammikuuta 2011

Sukkasyöppö

Se taitaa olla lähes jokkaisesa huushollisa. Meillä se on Upo Pesukarhu, jollaki se voi olla Huuveri, Vilipsi, Vinhuvuud, en ees tiijäkkään kaikkia nykysiä merkkejä. Mutta se ei oo tään jutun pääasia, ku merkillä ei oo väliä, nillä kaikilla on yks yhteinen ominaisuus, ne syö sukkia.
Joo...joo, ihan tosi, sukkasyöppöjä ne pesukonneet on, ainaki meillä.
Varsinkin sillon se huomas tosi hyvin ku pojat oli pieniä, ku sukkiakin oli tuplamäärä siihen nähen mitä nykyään. Pikkulasten sukat ku on eri toten herkkua koneen ahnaalle kidalle. Syö se aikustenkin sukkia.
 Niitä perheitä aatellen, joisa lasten lukumäärä lähentellee kymmentä, harmittaa ihan ku kuvittellee sen pussin kokoa, jonka päällä lukkee: parittomat sukat.
Joku voi väittää ettei ne mitään sukkasyöppöjä oo, väittäköön.
Mutta ainaki meillä kävi monen monta kertaa niin, että ku sukkaparin laitto konneeseen, takasin ei tullukkaan ihan kaikki, vaan osa katos johonkin. Kuka selittää mihin?

Mutta.
Joku on saanu älynvälläyksen ja keksiny melekosen hyvän idean. 
 Kokki oli löytäny jostaki kaupasta semmosia muovisia juttuja. Niisä on semmoset raot, tai välit, joihin sukat laitettaan kiinni. Sen jäläkeen sukat heivattaan pesukonneeseen. Enpä muutes tiijä millä nimellä noita pieniä muovisia lätysköitä vois nimittää, meillä ne on vaan lätysköitä. Ehkä kauniimpi nimitys vois olla joku sukkaparin kiinnitin tai muu vastaava.
Mutta aika käteviä ne on.
 Pesukonneesta ku ottaa sukat nii aina tullee pari kätteen, jos on muistanu laittaa sukat kunnolla kiinni lätyskään. Sukat voi laittaa kuivummaan ripustamalla lätyskän kiinni pykkipojalla.
 Ainut vaivahan tuosa hommasa on se, että ne sukat pittää laittaa lätysköihin. Mutta sehän ei oo homma eikä mikkään, ku jokkainen huolehtii omat sukkansa.
Voispa olla ihan mukava hommeli lapsiperhettäkin ajatellen. Joka muksulle ois oman värinen lätyskä, pysys sukatkin sillä keinon järijestyksesä eivätkä menis sekasin. :)
Äiteetki ois tosi tyytyväisiä kun pykkihuolet helepottus pieneltä osin. Ja mikä parasta, parittomien sukkien määrä pienenee. Meillä ainaki on pienentyny, tosin ei ihan täysin vielä hävinnyt. Sillä ite en muista aina sukkia lätyskään laittaa, joten aina joku sukka vieläkin joutuu sukkasyöpön saaliiksi. Mutta, voisihan tehä  uuven vuojen luppauksen, (tosin vähä viiveellä), alakaa laittaan AINA sukat lätysköihin kiinni.

3 kommenttia:

  1. Ei ois eikä toimis nytkää meil. Mummielest parempi konsti on sellai tissiliivien pesupussi, mikä roikkuu ihan lähen pesukonetta. Sinne kaikki sukat ja ainaki meil loppu sukansyömiin koneelt siihe. En tiiä kuis se kone nykyää sit hengis pysyy, ku ei tää uus kone oo sukkii saannu syyäksee koskaa, mut hyvi tuntuu toimiva. Mut saaha tollassii tietty käyttää, jos kokee ne hyviks, emmä sil...

    VastaaPoista
  2. Tuopa on hyvä keksintö. Eiköhän nuita löövy Ikeasta, sehän se tavara paratiisi on. Mitä siitä jos åientä koloketta konneesta kuuluu, tuskin se siitä kone särkyy.

    VastaaPoista
  3. Joo, semmonen pesupussiki on ihan hyvä. Joutuu vaan parit ettiin siinä vaiheesa ku pussin aukasee. Lätysköisä ei tarvi ettiä :)

    No saattaapa olla että Ikeastaki niitä vois löytyä. Mulla muistikuva että kokki ois ostanu ne Lidlistä.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...