tiistai 14. elokuuta 2018

Porstua, viemäröintiä ja sähköjohtoja

Monenlaista hommaa on tehty ja vielä on palijo tekemättä.
Uus porstua on saatu sille mallille, että siinä on katto ja osa seinistä lauvotettu. Akkunoita ei tälle kessää vielä laiteta.
Porstuasta tullee suurinpiirtein sen näkönen ku entinenki oli. Sivuseiniin lisättiin akkunat, niitä ei vanahasa ollu. Ovien päälle tullee pikkuset akkunat.
En tiijä ehtiväkkö miehet tehä  laattiaa, ku alakaa tämän kesän lomatyökausi olla lopusa. Elleivät ehi, niin tehhään ens kesänä.
Olivappa saaneet porstuan seinät jo räystäälle saakka tehtyä. ( kuvapäivitys tuli wotsappiin iltapäivällä)Tien puoleinen seinä on vielä lauvottamatta. Pitkää päivää miehet tekkee jotta ehtisivät saaha hommat mahollisimman pitkälle.
Pienellä kaivurilla tuli viemäriputkille ja vesiputkille kätevästi ojat. Toki joutu lapiohommiaki tekkeen porstuan sisäpuolella.Kovin oli kivikkoista maaperrää porstuan alla. Suurimpia kiviä piti kuskata muualle putkien tieltä.


           Sähköhommat meni kaikki uusiksi.
Vanaha mittaritaulu sulakkeineen sai häävön ja tilalle tuli tällänen uuvenaikanen nipsutus napsutus systeemi.
Muutama johto...
Sähkösuunnitelmaa tehessään sähkömies otti huomioon meijän toiveet mihin ja miten palijo pistokkeita ja lamppuja laitettaan.
Ja niitähän laitettaan joka nurkkaan. Ei ny sentään ihan joka nurkkaan mutta sen verran monneen paikkaan, ettei tarvi alakaa jatkojohtojen kans  sähäläämään.

Tuvan kattoon tais tulla seittemälle lampulle paikka. Eihän niitä kaikkia tarvi käyttöön ottaa jos siltä tuntuu, mutta ovappahan valamiina kaiken varalta.
Jostaki pitäs löytää vanahanaikasen näkösiä pistorasijoita ja katkasijoita....

6 kommenttia:

 1. Ammattilaiset hommissa, sen kyllä näkee.

  Katoppa täältä:
  https://www.domusclassica.com/products/power-switches-and-outlets/50/

  VastaaPoista
 2. Näyttää niin helpolta noissa kuvissa. Kuin balettitanssi. Tietty jos osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, kirvesmies osaa hommansa. Me vasrin kans harjotellaan.😃

   Poista
 3. Oi teitillä onkin menossa kunnon uudistusta, siinä se on loma sitten mennyt funtsatessa ja miettiessä kaik kohilleen. Ihana lukea tuota tekstiäsi, kiva murre!! Toivottavasti jotain saatte vielä aikaan ennen syksyn satteita. Lissää kuvia sitten jos jotain uutta valmistuu, ahkeroikaa :-))

  VastaaPoista
 4. Tuossa illalla tv:sta katselin huvila ja huussi-ohjelmaa...jos oikein vanhoja katkaisijoita yms kaipaatte niin täältä löytyy Domus Classica, on useampikin myymälä Suomessa, googleta!!

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...