perjantai 6. heinäkuuta 2018

Vintin tyhyjäys

Mielenkiintosta tämä remontin teko, ku illalla ei välttämättä tiijä mitä aamulla alakaa tekkeen. Keskiviikko aamuna päätettiin alottaa tyhyjentään vintin laattia. Sielä ku on ikivanahat sahanpurut jotka ovat painuneet aika litteeksi. Purujen alla on kunttaa kymmenisen senttiä, joten välikatto on päästäny vuosien varrella lämpyä harakoille ihan mukavasti.
Lainattiin velipojalta raktoria, että saatiin tiputtaa moskat suoraan lavalle.
Oishan niitä tietysti olemasa imuriautoja jotka käy tyhyjäämäsä moisia kohteita, mutta aateltiin että tehhään homma ihte. Kuntta nimittäin oli osaltaan niin tiukasa sammaleen ja mullan sekotusta, ettei sitä ois tainnu mikkään imuletku saaha imettyä.
Lapiot heilummaan vaan ja törky kartanolle.
Pellin palasesta tehtiin liukumäki jota myöten moskat valu aika mukavasti alas lavalle.
Loppusiivous tehtiin imurilla. Sillä sai laattian ihan riittävän puhtaaksi. Ompa siihen ny mukava alakaa tekkeen uus lämmöneristys. Jonku verran lankkua ja paperia, sen jäläkeen saahaanki tilata puhallusvillaa ja alakaa laittammaan eristeet kaikkiin laattioihin.

Tämmöstä touhua. Hommat jatkuu.

3 kommenttia:

  1. Teillä on siellä mukava homma talon kanssa menossa! Kiva kun laitat näitä videoita! Ku ite tekköö, ni saa sellasta ku halluu..ja säästää pitkän pennin. Meillä myös kaikenlaista projektia menossa. Näprätään kylpyhuoneen parissa. Siinä sitä haastetta onkin kun haluaisi mahdollisimman hengittäviä materiaaleja, mutta nykymääräykset on aikas tiukat.. Eikä olis ollut välikskään jos täällä ei olisi kylpyhuonetta ollutkaan. Ei tarvitsisi jännittää, mitä tulee eteen kun purkaa hirsiä esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sehän se ku määräykset sanelee rakentamista. Toisaalta ku korjaukset tehjään pyrkien säilyttään se vanha tyyli ja malli, ei rajotukset välttämättä oo niin tiukat. Ei muovia taloon se mun periaate mutta ompa tuota jouvuttu uretaania pursotettu joihinkin hankaliin koloihin jotta on saatu ilimatiiviiksi.

      Poista
    2. Totta, joskus tosiaan joutuu tekemään kompromissin ja turvautumaan niihin "ei toivomiin" materiaaleihin.

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...