Eilen oli itsenäisyyspäivän lounas seurakunnassa. Lounaalta jäi ylimäärästä pottumuusia jolle piti keksiä käyttyä. Siitähän saa kätevästi potturieskaa ja piirakoita.
Molemmat tein gluteenittomina jotta pystyy itekki syömään.
Rieskataikinan teon alotin sekottamalla 6 dl vettä ja n. 6 tl ksantaania, annoin turvota muutaman minnuutin. Ksantaani muodostaa taikinaan sitkoa.
Sen jäläkeen lisäsin pottumuusia ehkä 5 dl. En mitannu ku teen ylleensä näppituntumalla näitä leippomishommia.
Jauhoja sotkin joukkoon niin palijo että taikina alako hieman irtuammaan kipon reunasta. Jauhoina käytin tattari-, riisi- ja glutenittomia jauhoja. Suolaa saa laittaa aika reilusti.
Piirakoitten kuoritakinan tein tattari- ja glut.jauhoista., käytin myös tähän taikinaan ksantaania. Täyte on pottumuusia johon lisäsin mozzarellaraastetta. Osa piirakoista on täytetty pelkällä pottumuusilla jonka maustoin muskottipähkinällä.
Rieskat ja piirakat laitan pakkaseen, sieltäpä niitä on kiva sulatella ja lämmitellä joulupöytään, sikälimikäli siihen saakka säilyvät.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitiki sattua
Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...
-
Vähä yli kuus heräsin ja olin niin pirtiä että meinasin saman tien nousta ylös. Mut jäin kuiten vielä vähäksi aikaa köllöttelleen kokin viek...
-
Kaksoset kasvaa kovvaa vauhtia. Toukkapussit jäi pieniksi heti alakuunsa joten purin ne ja tein purkulangasta villatakit. Luonnonvalakosen e...
Voi, voi kun oisin saanut olla mukana.. :D
VastaaPoistaSiu, siu, xx