Eilen oli itsenäisyyspäivän lounas seurakunnassa. Lounaalta jäi ylimäärästä pottumuusia jolle piti keksiä käyttyä. Siitähän saa kätevästi potturieskaa ja piirakoita.
Molemmat tein gluteenittomina jotta pystyy itekki syömään.
Rieskataikinan teon alotin sekottamalla 6 dl vettä ja n. 6 tl ksantaania, annoin turvota muutaman minnuutin. Ksantaani muodostaa taikinaan sitkoa.
Sen jäläkeen lisäsin pottumuusia ehkä 5 dl. En mitannu ku teen ylleensä näppituntumalla näitä leippomishommia.
Jauhoja sotkin joukkoon niin palijo että taikina alako hieman irtuammaan kipon reunasta. Jauhoina käytin tattari-, riisi- ja glutenittomia jauhoja. Suolaa saa laittaa aika reilusti.
Piirakoitten kuoritakinan tein tattari- ja glut.jauhoista., käytin myös tähän taikinaan ksantaania. Täyte on pottumuusia johon lisäsin mozzarellaraastetta. Osa piirakoista on täytetty pelkällä pottumuusilla jonka maustoin muskottipähkinällä.
Rieskat ja piirakat laitan pakkaseen, sieltäpä niitä on kiva sulatella ja lämmitellä joulupöytään, sikälimikäli siihen saakka säilyvät.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Se on syksy
Nyt ei taija auttaa ennää laulella, vielä on kessää jälijellä. Syksy on tullu ja tuopi mukanaan hyiset tuulet ja vesisatteet. Luonto valamis...
-
Kyllä nyt on saatu nauttia kesästä. Hellettä on piisannu riittävästi, ihan jo tukahuttavan kuumaa ollu välillä. Hiki on tullu kartanolla yh...
-
Lankaloojan pohojalta löyty vaalijanpunasia jämälankoja joita yhistelemällä sain tehtyä tyttöille heppasukat. Neilin sukista tuli vähä liija...
-
Ostos - TV:sä on pyöriny mainos Cerafit paistinpannusta. Mainoksesa ne kehhuu pannun erinomaisuutta ettei sen pintaan tartu mikkään ja se pa...
Voi, voi kun oisin saanut olla mukana.. :D
VastaaPoistaSiu, siu, xx