perjantai 27. maaliskuuta 2015

Sushia

Sunnuntaita saatiin vieraita eteläpohojanmaalta ja heijän kans alomma värkkäämmään sushia. Mulla ei oo niitten tekemisestä minkäänmoista kokemusta. Joskus josaki reissusa ollesa oon maistanu sushia, mut ei ollu mikkään suuri makuelämys. Joten pienen ennakkoluulon kans alon värkkäämään.

Pirkan sushi paketista löyty riisit, wasapi, merilevät, soijakastike, viinietikka ja bambumatto, eli kaikki muu paitti täytteet.
Perinteinen täyte kaiketi on raaka kala, hmm... taijamma käyttää tällä kertaa savulohta. :)
Tonnikalamajoneesitäyte soppii kuuluemma vallan mainiosti merilevän kans, joten tehtiin myös sellasta.

 Riisti keitettiin kypsksi ja joukkoon lisäättiin viinietikka, sekottaen leikkaavin liikkein. Mikähän juju siinä piilee? Miks ei saa hämmentää?
Jiipeen oma soijakastike valamistumasa.

Netistä kahtoin ohojetta täytteisiin. Yks vaihtoehto oli munakasrulla josta leikattaan soipvan kokosia soiroja täytteeksi. Opin uuven tavan miten voi paistaa rullan. Neilijäs osa munakasmassasta laitetaan pannulle, annetaan paistua hyvin ja kääritään rullalle pannun reunaan. Kaajetaan lissää munakasmassaa pannulle ja annetaan kypsyä ja rullataan edellisen jatoksi. Näin tehen paistetaan kaikki munakasmassa ja lopputukosena on yks munakasrulla.
Tonnikalamajoneesimössön, lohen ja munakkaan lisäksi täytteeksi laitomma kurkkua ja avokaadoa.
Täytteet tulis olla mietoja, ei mittään chilimeksikaanajalopeeno juttuja, sellaset ei kuulu sushien sisälle.
Yllätyin miten hyvältä voi merileväkin maistua ku siinä on hyvä täyte. En tiiä mikä ero näisä oli niihin mitä joskus oon maistanu, mut ero oli melekonen. Ehkä salasuus oli siinä Jiipeen soijakastikkeesa ja Susun bambumaton pyörityksesä. Kiitos teille ku annoitte meille hienon makuelämyksen.


4 kommenttia:

 1. Komeilta näyttävät, mutta maistamatta jätän :)

  VastaaPoista
 2. Ihania ja varmasti hyviä, namskis...

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan maistanut sussia, kyllä minä uskon että se on hyvää ja mielelläni kyllä
  söisinkin Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Kukkia, kukkia

 Kevväällä laitettiin miekkalilijojen sipuleita purkkeihin ja esikasvatettiin niitä sisällä. Toukokuun puolella istutin ne ulos kukkapenkkei...