tiistai 10. maaliskuuta 2015

Nojatuolin uus luukki

Kokki löyti syyskesällä kirpparilta vanahan nojatuolin, makso siitä peräti kakstoista eurua. Yks jalaka oli irti, muuten tuoli oli hyväsä kunnosa kangasta lukuunottamatta. Viime viikko oli talavilommaa joten eipä ollu tekemisen puutetta. Sopivan kankaan löytäminen oli hieman hakusesa, piti käyvä naapuri kaupungin kangaskaupat kiertämäsä enneku löyvettiin sopiva kangas.
Tästä se alako.
Kuten kuvasta näkkee, tuolin kangas on vuosien varrella haalistunu melekosesti. Tää vaihe on aina mielenkiintonen ku vanaha kangas irrotettaan, koskaan ei voi tietää mitä sen alta löytyy.
Kaikki kankaat ja pahavit oli kiinnitetty naulaamalla. Pieniä mustia verhoilunauloja oli hakattu suhteellisen tihijään. Olihan mukava nyppiä niitä irti. Valo vääristää värit, ei tuoli nuin kirkkaan sininen ollu.
Käsinojien pehemusteet jouvun osaltaan uusimmaan kokonaan. Vanaha täyte oli jotain superlonin tyylistä ainetta, mikä oli kovettunu ja kuivunu ihan käyttökelevottomaksi. Varastosta löyty sopivan paksusta vaahtomuovia joka kävi tuohon tarkotukseen vallan mainijosti.
Vaahtomuovin päälle tarvi puuvillakangasta, kokin kukallinen tyynyliina pääsi uusiokäyttöön.
Ny vasta hokasin, että enpä oo muistanu ottaa yhtään kuvvaa niistä vaiheista ku laiton kangasta käsinojiin, tai ku ompelin istuintyynyä. Semmosta se on, työ vie mennessään. Valamiista tuolista muistin ottaa kuvan. :)
toinen kuva vähä eri valaistuksesa


10 kommenttia:

 1. Hyvin onnistunut tuolin tuunaus, tuossa on varmasti mukava istua

  VastaaPoista
 2. On se helppoo kun sen osaa!!
  Kaunis tuli tuolista.

  VastaaPoista
 3. Tuolista tuli tosi kaunis ja kannatti laittaa.

  VastaaPoista
 4. Oot sinä aika täti. Hieno tuoli tuli, kuin uusi.
  terv. heeka

  VastaaPoista
 5. Voi kun sä olet taitava. Noin hienosti osasit tuolin verhoilla ja kaunis tuli.

  VastaaPoista
 6. huonekalujen verhoilu on hyvä taito, tekemällä sen varmaan oppii. minulla on vähän pienempi projekti edess, kangas on vielä ostamatta, mutta suunnittelu ja kaavat on valmiina. tuolista tuli rauhallisen leppoisa ja kaunis

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kehuista, tyytyväinen oon itekkin tulokseen.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...