torstai 23. joulukuuta 2010

Tännään siivotaan ja touhutaan....huommena alakaa joulu :)

Siitähän se aamu alako ku käärin matot  rullalle ja heitin ulos parvekkeen kaiteelle tuulettuun. Lastalla vaan keräsin pölyt kassaan , kätevän kevyttä jos vertaa siihen että ois alakanu imuroimaan. Seuraava vaihe oli kiertää pöyvät, taulut, ym.. paikat siivousliinan kans, sitte vaan moppi heilummaan ja kappas...asunto olikin siivottu. Matot saa olla ulukona iltapäivään asti, pakkanen nitistää pöpöt , tullee ihana raikas tuoksu ku tuo ne sisälle.

  Iltapäivällä taijan keitellä vähä pottuja, ku aatletiin  tehä aatoksi pottusallaattia. Eilen illalla kahtelin netistä ankan paisto  ohojettakin, ku kokki oli ostanu ankan, että jos siitä jouluksi laitettas. Kerta se ensimäinenkin ku ankkapaistia laittaa. :)

Keltasia rusinoita piti ostaa, ei tuu muuten joulu :)
Kokki on joisaki asioisa ehoton, ku meinas olla rusinat hukasa, sanon että jos tälle joulua tehtäsiin sekametelisoppa. Ei käy, sano hän, keltasia rusinoita ne pittää olla. Ei kai siinä ois auttanu muu ku kiertää kaupungin kaikki kaupat ettimäsä keltasia rusinoita, mut...elähän mitä. Ku satuin viimmen yhen hyllyn viereen josa oli jonku firman ihan omia tuotteia, katoin että jeeee...keltasia rusinoita...mut pahus, siinähän oli ruskeitaki rusinoita ja karpaloitaki samas pussis. Mahtaiskohan tää kelevata kokille, varovasti ehotin että täsä ois tämmöne pussi, että käykö ??
Kokki kahto pussia ja sano...jooo...mää voin eritellä nuo keltaset rusinat erilleen. :)
No niitähän oli siinä pussisa senverran vähäsen ettei niistä soppaa saa, joten ei siitkään sitte saatu soppavärkkiä. Siinä ku laiton pussia sitte takasi hyllyyn, kokki sanoo yhtäkkiä, no kato..keltasia rusinoita pussisa...jeeee,,,olen onnellinen, joulu tulee sittenkin. :) :)
Rusinat muutes liotettaan yö päärynänektarisa tai ananas-mango-passionektarisa, seuraavaana päivännä ne sitte keitettään liemesä, tietysti voi vähä lantrata veella jos maku ei oo ihan kohillaan.

Riisipuuro keitetään kookosmaitoon, voita ja suolaa...namss...

Mukavaa tätä päivää ja ilosta mieltä!

3 kommenttia:

 1. Oha mummeli oikee panostannu lokisattekemisee ku tollee kuvaillukkii. Sul ommuutes samallai siivousmuppiku mul... OIkeen mukavaa joulunaikaa. Mult ilmestyy huomen 3 tarinaa. Aamul, 10:00 ja 12:00 XX

  VastaaPoista
 2. Heips!

  Joko se ankka on kypsynyt, joskus saattaa kokki kypsyä ennen ankkaa %
  Ite kypsensin tavallista naudanpaistia, siinäpä sitä sitten on vuolemista...

  Mutta mukavaa Joulua Teille sinne yläjuoksulle...
  t. arvaa kuka:))

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos!
  Ei oo vielä ankka kypsyny, eikä muutes kokkikaaan :) Hällä ku on melekosen hyvät ja maltilliset hermot, sentäs asunu mun kans vuosikaudet..:)

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...