tiistai 21. huhtikuuta 2020

Kevät on verraton

On se vaan tämä kevät hieno vuojenaika. Meleko suuret erouavaisuuvet on etelän ja pohojosen välillä ainaki lumitilanteen suhteen. Ihan nauratti täsä yks aamu ku uutisisa kerrottiin, että eteläsä oli satanu niin palijo lunta, että tuli talaven lumirajaennätys. Lunta oli satanu reilut kolome senttiä.
Meillä sitä on pikkusen enemmän ja  mitä pohojosemmas mennään sitä paksummaksi lumikerros muuttuu.
Komijathan ne on kevväiset maisemat kahtella, ei voi muuta sanua.

Kevätaurinko ku paistellee ja ilimat alakaa olla lämpimiä niin ohan se piristävvää ja mukavaa. Vaikka koronatilanne on se mikä on, niin eihän sitä tarvi jäähä sitä tuijottammaan.
Kahtellaan elämäsä niitä asijoita mitkä on hyvin ja kiinnitettään ajatukset sellaseen mikä tuo ja antaa lohtua ja turvallisuutta.
Jumala sannoo sanassaan, että hän on kanssamme joka päivä. Hän ei oo yhestäkkään kaukana vaan kulukee meijän rinnalla vaikkei me sitä aina tajuttaskaan.
Jos elämä pelottaa ja ahistaa, käänny hänen puoleen joka antaa rauhan, levon ja ilon elämään.

Kevväällä on aika kylyvää siemeniä, leikkua pistokkaita ja vaihtaa kukkiin uuvet mullat.  Mulla on kukkien määrä lissääntyny  ku oon ottanu pistokkaita kaktuksista ja juoruista.
Viime viikolla istuttelin pistokkaat multaan, näyttävät lähtenneen hyvin kasvammaan.


 Nukkatyräkkiin meinasin vaihtaa mullan, mutta huomasinpa taas, että eipä kannatakkaan vaihtaa ku juuristo ei ollu vallottanu koko multapaakkua mitä purkisa oli. Laiton tyräkin takasi sammaan purkkiin, mikä on suhteellisen pikkunen purkki verrattuna ite kukkaan.
Nukkatyräkki tykkää olla ahtaasa purkisa. Kuhan se alakaa kukkimmaan ja viskommaan siemeniä ympäri laattiaa niin pittää muistaa kerätä siemeniä talteen. Niistä on heleppo kasvattaa uusia tyräkkejä. 

Mukavia kevät päiviä !1 kommentti:

  1. No nytpä sain vihdoin tietää tuon kasvin nimen:) Meillä oli tuollainen muutamia vuosia sitten. Otin siemeniäkin silloin talteen, ja saattaa olla, että ovat vielä jossain. Muistan piirtäneeni siitä kasvista aikanaan kuvankin. Oli hauska kasvi tuo.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

No nyt kukkii

 Siunattua juhannusta!