torstai 4. huhtikuuta 2019

Ilimastonmuutos, asija mikä mietityttää

Joopa joo. Viime päivät ja viikot on saatu kuulla puhetta ilimastonmuutoksesta ja jotku sannoo sen olevan sitä sorttia, että voijaan puhua ilimastonmuutos vouhotuksesta.
Ohan se totta, että ihimiskunta likkaa ja sotkee tätä maapallua sen minkä ehtii. Aina vaan enemmän ja tehokkaammin pittää saaha tuotantua kehitettyä ja monipuolistettua, jotta elintaso pyssyy korkijalla.
Kai siihen joskus tullee raja vastaan?
Vaikkakin, onhan siinä kehityksesä myös sekin puoli olemasa, että kehittelevät uusia systeemejä joilla voijaan korvata vanahoja, haitallisia ilimaa saastuttavia juttuja.

Suomi on aika pieni maa verrattuna suuriin maailman valtioihin. Kuitenki meillä ollaan kauheesti äänesä tuon asijan takia. Ja mikä hullunkurisinta, ajattelleepa joku niinki, että lakipykälien avulla tulis saaha kansalaiset ohojattua oikijanlaisiin ruokailutottumuksiin. Lain voimalla jos väkisten väännettään ihimisten ajattelua ja elämäntappaa suuntaan, joka ei oo heijän omansa, niin ei siitä hyvvää seuraa. Olipa ny sitte kyse ruuvasta, tai mistä muusta asijasta tahansa.
 
Autolla ajaminen on paha asija jota tulis kaikkien vähentää. Mutta, mutta, ku tästä autolla ajamisesta pijetään niin suurta haloota, niin ovat unohtanneet tykkänään yhen asijan, nimittäin moottoriuhreilun.
Formulat, moottoripyöräkisat ja kaikki muut autokilipailut, kuis niitten kans sitten tehhään jos ajamista vähennettään.
En oo kuullu yhenkään ehokkaan ottavan minkäänlaista kantaa tuohon asijaan.

 Se on melekonen määrä polttoainetta mikä pallaa formuloisa ja monetko kumit sielä käryää? Ja kaikki se väki jotka niitä kisoja tullee kahtommaan. Hekin kulukevat kisapaikoille jollaki kulukuneuvolla mikä lissää entisestään iliman saastumista. Ku on palijo kansaa koolla, syntyy myös muuta jätettä, eikö tähän asijaan tulis puuttua ensisijaisesti, jos kerran autoilua pittää vähentää.
Sehän ois melekosta maailman pelastamista, jos nuo kisat ja kilipailut voitas joskus jättää pitämättä.

 Jos maailman suuret valtiot saahaan yhtä innokkaasti vouhottammaan ilimastonmuutoksesta kuin Suomesa tehhään, niin saattaapa olla, että suuria ja merkityksellisiä muutoksia tullaan näkkeen.
Jäähään siis oottelleen.









6 kommenttia:

  1. Mun mielestä täällä Suomessa ilmastonmuutosjutut ovat sitä vouhkaamista juuri.Vaikka jokainen suomalainen pystyis elää,niin ettei mitään saastuta,niin se olis vain pienen pieni pisara maailman valtamerssä Suomi on kuitenkin aika puhdas ja hyvä maa. Olen matkustanut maailmalla ja nähnyt todella pahaa roskaamista. Kaikki voidaan heitellä tien viereen ja meillä sitten kirjoitellaan suuresti koirien kakkoista!! On isoja maita,joissa ei kierrätetä edes juomapulloja,ajattelen Aasiaa,Intiaa ja monia muita. On suuria asevarusteluja on suuria jatkuvasti saastuttavia tehtaita ja just se formulakin,eikä niistä puhuta mitään. Ruasta vouhkataan. Yhtäkkiä normaali ruoka on muka niin tuhoisaa.Sen sijaan pitäis laittaa kädet ristiin ja kiittää,kun on ruokaa. Sitäpaitsi teemme niin tai näin,niin Raamatun mukaan menemme tuhoa kohti . Tää maa on tuhoon tuomittu. Ja me uskovat pääsemme Taivaan ihanuuteen.

    VastaaPoista
  2. Näin on niinkuin intsu myös kirjoitit.Minä enainakaan olehuomannut mitään ilmastonmuutoksista, täällä turussahan ei aina ole ollut lunta lähes ollenkaan talvella, nyt taas sit oli että pääsi hiihtämään, ja onhan sitä hesassakin ollut liiaksikin.Niin laivathan täällä kulkee joka päiväruotsiin ja baltiaan, eikä nesammut moottoreita,vaan käyvät yötäpäivää,vuodesta vuoteen,lentokoneet on pakko lentää täältäkin jonnekkin, kieltääkö kukaan korttelirallit, joita vieläkin on pienissä kaupungeissa, kun jostain jahkataan, niin sitä jahkataan maailman tappiin asti kait, sitten tulee joku muu asia jota aletaan jahkaamaan, kiinnitetään katseet siihen, niin voi rauhassa tehdä jotain muuta. Niinkuin intsu sanoi on Raamatussa ennustettu kaikki tulevaisuus ja menneisyys, kaikki toteutuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki se mitä ympärillä tapahtuu on sidottu tähön aikaan. Uskovan tulevaisuus on sidottu iankaikkiseen elämääm, joten saa olla turvallisim mielin. Mitään ei tapahdu ettikö sitä ylhäällä tiedettäs.

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...