lauantai 30. maaliskuuta 2019

Ihana löytö

Empä ennään muista mitä aikaa se oli, ku löysin kirpparilta vanahan mallisen ompelurahin. Tännään otin rahin käsittelyyn ja päätin kahtua mitä kankaan alta löytyy.
Rahi oli päällystetty ja verhoiltu uusiksi siten, ettei se passannu alakuunkaan 50- luvun tyyliin.
Kangas oli raijallinen ja yhtenäinen. Kansiosa oli tehty yhestä palasesta, alakuperäsisä raheisa kansi on tehty nelijästä tai kuuvesta palasesta. Heräs pieni eppäily siitä, että rahi saattaaki olla uustuotantua, tehty vaan muovoltaan alakuperäsen mallin näköseksi.
En hoksannu ottaa rahista kuvvaa siinä vaiheesa ku vanaha kangas oli vielä paikallaan, mut kangas oli tuommonen kelta/viherijä.
Kyllähän mua vähä jännitti kankaan pois ottaminen, että mitä sieltä alta löytyy.
Da daa...
Yllätys, yllätys! Aivan huippukuntonen, villakankaalla päällystetty 50- luvun rahi.
Ihmettelen vain miksi tuo oli pitäny päällystää tuolla keltaraitasella kankaalla. Villakangas on ehyt ja siisti. Ehkäpä eellinen omistaja ei ollu tykänny väristä.
Rahi löytää taatusti oman paikkansa hirsimökistä. Nyt vielä se saa palavella KolliKattiRomppasen istuimena tuosa meijän olohuoneen nurkasa. Rahhiin saa kivasti piilotettua puuvillalangat, joita on pari pussillista päässy kertymmään.

1 kommentti:

  1. Jospa edellinen omistaja on halunnut suojata tuota kaunista rahia ja laittanut suojaksi tuon hirvityksen. Nuo oli ennen vissiin joka huushollissa käytössä. En kyllä itse ole omistanut, usein haaveillut sellaisesta.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...