tiistai 16. huhtikuuta 2019

Tarkista, ettet joudu huijatuksi

Oon toistakymmentä vuotta teheny töitä siivousalalla ja aina ku kuulen ihimisten puhuvan siitä, miten siivousfirmat laskuttaa tehtyjä töitä, niin välillä nousee niskavillat pystyyn ja ärsytyksen käyrä kohuaa huippuunsa.
Kerrompa yhen esimerkin ihan oikijasta elämästä.

Aune on ikäihiminen, sen verran huonokuntonen ettei ennään pysty ihte siivuammaan kotiaan. Aune päätti hommata ihtelleen siivousapua ja soitti siivousfirmaan.
Siivousfirman kans sovittiin päivä jollon sieltä tullaan ja niinpä Aune jäi oottelemmaan siivoojan tulua. Siivoja tuli sovittuna päivänä ja teki hommansa hyvin, aikaa hällä meni kaks tuntia.

Parin kuukauven päästä Aune soitti uuvestaan sammaan firmaan ja tilas kahen tunnin siivouksen.
Siivouspäivänä Aunen tykö tuli kaks siivoojaa jokka siivos sen kaks tuntia, kuten oli sovittu.
Homma ois ollu ihan ok, mutta ku Aunelle tuli siivouslasku, niin häneltä oli peritty maksu nelijän tunnin siivouksesta. Tuntihinta ei enään ollukkaan se, mitä alunperin oli sovittu, vaan se tuplaantu. Eihän se näin voi mennä!!

Ku kuulin vanhukselta tämän, niin sanoin hänelle, että kait sinä otit yhteyttä siivousfirmaan jotta he selittäs mistä oikeen on kyse. " No, enhän mää ny kehannu enkä vihtiny alakaa semmosta selevittelleen, helepommalla pääsi ku makso laskun. "

Yllättävvää on se, että tuollanen toiminta, vanhusten hyväksikäyttö vaikuttaa olevan aika ylleistä puuhaa. Niin monet ihimiset ovat kertoneet ihan samanlaisen tarinan, kuin Aunen tarina.

Kun asiakas tekkee siivoussopimusta firman kans, hänen tulis saaha tietää se, että tulleeko siivoojia usijampi ku yks. Jos työajaksi on sovittu joku tietty tuntimäärä, niin eihän saa mennä niin, että tuntimäärä ylitetään asiakkaan tietämättä siitä mittään.

Sehän olisi Aunekin tilanteessa ollu oikeen, että siivoojat olisivat puolittaneet tuntimäärän. Kumpiki ois teheny tunnin töitä ja ne ku laskettaan yhteen saahaan tulokseksi kaks tuntia, mikä oli se sovittu tuntimäärä työn kestolle. Sillohan laskutuski ois menny kohilleen.

Ja miten voi olla mahollista se, että eka kerralla yksi siivooja oli siivonnu kodin kahesa tunnisa, niin kahelta meni siihen sama aika?? Huijausta sanon minä.

Olokaa siis tarkkana ja kysykää  noista asijoita jos ja kun ootta tillaamasa palavelua, sillä keinon välttyy joutumasta huijatuksi. Tai jos vanahempas tai isovanahempas saavat jo palavelua, tarkistakkaa mistä he oikeen maksavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...