keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Sukkia, sukkia

Myyjäistouhut ja muut kiireet on takana päin. Välipäivinä alako esiintymmään neuloosin oireita siinä määrin, että piti penkua lankaloojaa ja ottaa puikot esille.
 Lankajämiä kertyy aina. Joskus syyskesällä vai millo se oli, ostin alapakka lankoja joista tein itelle ja vaarille sukat. Ajattelin saavani kivat kevyet ja lämpimät sukat talavikenkiin talaven pakkasia varten.Vaan kuinkas kävikään. Parin käyttökerran jäläkeen sukanpohojisa oli reijät. Ei ne kestäny hankausta yhtään. En mää sukkia pois heittäny. Parsin sukat ja otin ne unisukiksi, siinä virasa ne on kestäny ihan hyvin. Vaarin sukat toimittaa sammaa virkaa.

Alapakkalankoja löyty loojasta pari pientä kerrää, niistä tekasin äiteelle unisukat.
Enpä muista oonko koskaan aikasemmin teheny sukkia siten, että alottanu tekemisen kärijestä. Sukan päällypuolella kulukee pieni pitsikuvijo jatkuen varteen saakka. Kolome oikeen, kaks nurin.* Joka nelijäs kerros kudotaan kolome silimukkaa siten, että eka silimukka nostetaan kahen silimukan yli. Kudotaan yks silimuka, langankierto, kudotaan toinen silimukka, kaks nurin.* Toistetaan tätä koko kierros. Seuraava kierros kudotaan ihan normaalisti, kolome oikeen, kaks nurin, kolome oikeen, kaks nurin. Taas ku on nelijä kerrosta tehty, kudotaan * -----* kerros.  Eihän kuulosta sekavalta. :)
Toiset sukat tein nallelangoista. Mittään väriä ei ollu niin palijua, että ois saanu yksväriset joten piti tehä kirijavat. Musta ja tummansininen vuorottellee pystyraitana, vaalijansininen, harmaansininen ja valakonen vaakaraitana.
Perinteiset raitasukat on nopija tehä. Yks oikeen, yks nurin resori on napakka ja kulukee sukasa varpaisiin asti.


Ny alako satamaan lunta. Harmaja päivä muuten, auringosta ei tietuakkaan. Kukat näyttää hieman kärsivän valon puutteesta. Reilun vuojen kukkinu orkidea puskee uusia nuppuja mut nepä ei valon puutteen takia aukene. Nukkumaijan lehetkin hieman käpristyy, vaikka muuten on kasvanu tosi hyvin. Pitänee hommata lisävalotusta kukille jotta ne pärijää talaven yli.

Eihän täsä oo ku muutama viikko niin alakaa kevätaurinko paistelemmaan. Ens kuun jälkeen jo maaliskuu. Piahan se mennee.

Mukavia talavipäiviä!

3 kommenttia:

  1. On kauniita sukkia! Mulla kärsivällisyys loppuu aina toisen sukan kohdalla. Pitäisi varmaan tehdä kahta sukkaa yhtä aikaa, niin tulisi pareja. :)

    VastaaPoista
  2. Sinä olet oikea sukkamestari:) Itse en ole elämäni aikana kovin montaa sukkaparia tehnyt, mutta joitakin sentään. Käytän paljon tätini vuosia sitten lähettämiä pitkävartisia sukkia ja taas on pohjat puhki. Sukkien parsimista olisi siis tiedossa täälläkin, kunhan vain viitsisi ruveta.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...