tiistai 4. marraskuuta 2014

Vanahanajankakkuja ja juustosarvia

Sain viikonlopulla tutultani uuven kakkuohojeen, vanahanajankakut. Aamusta alotin leipomisen, tekasin juustosarvitaikinan nousemaan ja sitte kokkeilin tätä uutta ohojetta. Tuttuni sano, että taikina on aika pehemijää, joten sitä on hieman hankala käsitellä.
250g voita tai markariinia
500 g sokeria
1/2 l piimää
n. 1 kg gluteenittomia jauhoja, 4 tl soodaa, sekoitetaan sekasin

-sulata voi ja lissää siihen piimä ja jauhot, sekota tasaseksi
-taikinasta leivotaan pyöreitä kakkuja jotka paistetaan 180 -200 asteesa n. 10 minuuttia

Mulla ei ollu sattumoisiin piimää, mut jukurttia oli joten käytin sitä n. 3dl ja loput laitoin vettä.
Lisäsin jauhojen joukkoon ksantaania n. ruokalusikallisen, sitä ei oo ohojeesa. Kaulin ja taputtelin taikinasta senttiä paksun levyn, jonka jäläkeen painelin siitä muotilla kakkuja. Muottina oli muovinen juomalasi. Kakkujen teko onnistunnee varmaan myös siten, että nostellee lusikalla pellille nokareita ja taputtellee ne tasasiksi.
Kakut on tosi makijoita.
Juustosarvet
7,5 dl gluteenittomia jauhoja ( riisi, maissi, glutjauho)
200 g markariinia
200g juustoraastetta
2,5 dl lämmintä maitua tai vettä 
30 g hiivaa ( tuore hiiva liotetaan nesteeseen, kuiva hiiva lisätään jauhoihin 1,5 pussillista)
1 tl suolaa

- nypi markariini jauhoihin ( käytin sähkövatkainta taikinakoukuilla varustettuna )
-lissää juustoraaste, neste, suola
-sekota tasaseksi ja leivo sarviksi
-anna kohota hyvin ( 30 -60 min)
-paista 200 asteesa n. 12 minuuttia

Leipomisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Suru

 Suru Suru laskeentuu ylleni kuin viitta, eikä muulle oo tillaa. Se täyttää syvämmen ja mielen, irrottaa itkun kielen jopa niin, että hengit...